ДАНС изгони още двама турци

0
Единият е експулсиран и е с наложена забрана да не влиза в страната за 5 годни
Единият е експулсиран и е с наложена забрана да не влиза в страната за 5 годни

ДАНС е изгонила още двама турци вчера, съобщават от агенцията.

Единият е експулсиран и е с наложена забрана да не влиза в страната за 5 годни. Той е извършвал дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация.

Лицето е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.

Друг турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Според събраните от органите на ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес.

Взетите мерки са в изпълнение на функциите и правомощията на органите на Държавна агенция „Национална сигурност” по противодействие на заплаха за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС.

Миналата седмица бяха изгонени още 3-ма души - депутатът от партията на Ердоган Меджлиса Азиз Бабушчи, служителят в турското посолство д-р Улви Ата и секретарят на областния управител на Одрин Ибрахим Таранджъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари