Дъното на една забравена и изпаднала провинция!

5

"Да се завърнеш в родното “Руси” и вместо очакването за свършена работа да видиш поредната далавера и нескопосана дейност! Дори не съм обхождал новоположеният тротоар и велоалея до самия край в квартал Здравец Север 2! Само тази малка частичка и ми стана ясно колко се е работило и как са усвоявани парите през фактури, завишени стойности и т.н. Толкова ниско е паднал този град, че с основание можем да го наречем дъното на една забравена и изпаднала провинция!"

Така започва постът си в социалната мрежа русенец, дълбоко разочарован от качеството на ремонтните дейности в родния град.

"Да не бъда голословен....Разделителните блокове са изградени от изляти блокчета, които не могат да издържат на износването в обществената инфраструктура! Бащата на мой състудент е строителен инженер и преподавател в УАСГ, затова му пуснах снимките! Човекът се изсмя и веднага каза, че такива “градински” макети са забранени за използването им в обществени поръчки отдавна! В много от развитите страни още от 2010 година при техния бум на пазара са извадени от списъка с допустими материали! Той веднага изказа и предположение...Валякът е минавал през тях и буквално ги е раздробил до основа....Затова само броени дни след тяхното полагане те вече се ронят с леко докосване на крака!, 

Представям си какво ще бъде след една година,когато се сменят сезоните и от ниска температура започне да грее ярко слънце...Може пък светли умове от общината да изградят “улейче със златни рибки”!? Като в Япония...по техните улици има и такива неща!", обяснява г-н Стоилов.

"Обаче алчната селяндурска визия не познава хубавото! В тази чалгарска държава хората на власт се спасяват с хеликоптери все едно са Михаел Шумахер....Главният “управител” или “Кметя на нацията” открива няма и 10 километра магистрала и го прави все едно е “Шоуто на седмицата”!

Преди дни пък откриха партия “Няма такава държава”....И там един чалгар тръгнал да спасява нещата....Напротив, има такава държава, но съвсем скоро по нея ще останат да живеят само неграмотни цигани, тесногръди, самоизолирани турци и селяндурите зависими от властта...

Честито!

И все пак светът е прекалено хубав, а живота кратък, за да се вглеждаме в тази обречена територия....", завършва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари