Дания ще подкрепи военната коалиция в Червено море с фрегата

1
Датското правителство възнамерява през януари да внесе предложението в парламента
Датското правителство възнамерява през януари да внесе предложението в парламента Снимка: EPA / Mads Claus Rasmussen

Датското правителство възнамерява през януари да внесе предложението в парламента

Дания изразява желание да подкрепи с фрегата военната коалиция, инициирана от САЩ за охрана на корабоплаването в Червено море, съобщи датското министерство на отбраната, цитирано от ДПА и БТА.

"Обезпокоени сме от сериозността на обстановката в Червено море, където непредизвиканите нападения срещу гражданското мореплаване продължават", заяви военният министър Троелс Лун Поулсен, според прессъобщение.

Датското правителство възнамерява през януари да внесе предложението в парламента, за да бъде гласувано.

Откакто избухна войната в ивицата Газа, в Червено море многократно бяха нападани кораби от бунтовническото шиитско движение "Ансар Аллах" (хусите).

Според американските разузнавателни служби йеменските бунтовници са подкрепяни от заклетия враг на Израел - Иран.

За да бъде защитен по-добре морският коридор през Суецкия канал, Вашингтон сформира военна коалиция с въоръжените сили на други страни.

В инициативата, кръстена операция "Пазител на благоденствието", се включиха над 20 страни, сред които Великобритания, Канада, Франция, Нидерландия и Норвегия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари