Даниел Вълчев: Промените в законите са противоконституционни

1
Протиконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия, добави проф. Вълчев
Протиконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия, добави проф. Вълчев Видео: NOVA

Протиконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия, добави проф. Вълчев

Деканът на Юридическия факултет на Софийския университет, бивш депутат и вицепремиер проф. Даниел Вълчев коментира промените в Конституцията.

"Протиконстутиционно е Народното събрание, като законодател, да си дава правомощия или да си удължава мандата в друго свое качество. Иначе е нормално да излязат във ваканция, защото панаирът в НС ще стане драматичен, колкото повече приближават изборите. Това нещо, според мен, е една традиция - да не работи парламента месец и повече преди избори", заяви проф. Даниел Вълчев, цитиран от NOVA.

"Промените в законите са противоконституционни. Служебните правителство през последните няколко години създадоха впечатлението, че президента е някакъв център на власт. Ако има някакъв укор към него е, че той състави няколко правителства от хора, които не са способни да управляват държавата", допълни той.

Няколко години проф. Даниел Вълчев организира наградите "Златен пирон" за най-лоши примери в законодателството. Дали политиците заслужават такъв приз след промените в Конституцията?

"Сега се събраха доста поводи да направим ново такова издание, вероятно през есента ще го организираме. За да ме разберете ще дам пример - в една от категориите беше спечелила дефиниция, от един от законите - "леглата на реките, това са земите по смисъла на Закона за водите". Искам да кажа, че когато човек трудно борави с юридическата материя и има проблеми с общуването на български език, ефектът е в законодателството", заяви проф. Даниел Вълчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мунчо
    Този дето разтури "седянката" да не се прави на голям разбирател, никак не е читав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари