Даниел Митов за снимките от бензиностанции: Истината не е саботаж

0
Критикува правителството, че неглижира проблеми като цената на тока и бежанската вълна от Украйна
Критикува правителството, че неглижира проблеми като цената на тока и бежанската вълна от Украйна Снимка: БНТ

Премиерът трябваше да свика кризисен щаб в момента, в който започна агресията на Русия

"Хората когато споделят нещо, го споделят, защото го виждат в реалността. Когато публикуваме истината, това не е саботаж." Така Даниел Митов от ГЕРБ коментира обвиненията на Кирил Петков, че младежката организация на ГЕРБ е предизвикала паника около цените на горивата с платени публикации в социалните мрежи.

"Хубаво е да ни придават подобна тежест, очевидно е че правителството се страхува от нас, но истината е, че тези хора са несвързани с реалността и е безпомощно поведение да обвиняваш опозицията и нейните публикации във фейсбук за това, че цените на горивата са високи", коментира Митов в "Говори сега" по БНТ.

По думите му правителството неглижира други проблеми - като цената на тока и бежанската вълна от Украйна.

Опозицията е предложила да бъдат освободят количества от държавния резерв, за да има още по-голямо предлагане, което да свали цените, да не се наливат пари в частните ВЕИ и, по думите на Митов "спонсорите" на управляващите.

"Премиерът все още не е сформирал кризисен щаб, а той трябваше а направи това в момента, в който агресията на Русия по отношение на Украйна", категоричен е депутатът.

На въпрос дали трябва да пратим самолети в Украйна, Митов отговори, че трябва да предоставим всяка възможна помощ, за да уплътним заявките, дадени в общата декларация на парламента.

"Има механизъм, по който да се направи. Когато постъпи подобно искане и правителството започне да търси консенсус по тази тема, ние ще подходим отговорно, както винаги сме го правили", каза Даниел Митов.

Според депутата от ГЕРБ Кирил Петков е попаднал в капана на изказванията на бившия военен министър Стефан Янев и затова е трябвало да бъде гласувана оставката му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Bonkerz
    Мн грозен ореден саботаж на държавата в ущърб на народа от страна на ГРОБ, в момент на война на 300 км от границата ни. Колкото и саботажи и манипулации да правят няма да ги преизберем.
  • -1
    2
    Slamen Nulev
    Идиот. Нали те назначихме за бушон за камъните бе.
  • -1
    1
    Илиен Хр. Христоф
    Не ме избрахте за дупеТат от Русе, и стана лошо. А имах енергийна стратегия за,........ кражби и продажби.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари