Даниел Митов: На Украйна трябва да се помага все по-интензивно

0
България трябва да поддържа непрекъснато внимание предвид нестабилността и военния конфликт близо до границите ни, отбеляза Даниел Митов
България трябва да поддържа непрекъснато внимание предвид нестабилността и военния конфликт близо до границите ни, отбеляза Даниел Митов Снимка: Facebook

България трябва да поддържа непрекъснато внимание предвид нестабилността и военния конфликт близо до границите ни, отбеляза Даниел Митов

"Страните от НАТО реагираха адекватно и спокойно на случилото се в Полша, както трябва да се реагира, когато военен конфликт се развива до границите на Алианса. Всеки подобен инцидент първо трябва да се разследва, за да се избегне риска от непропорционална реакция, която да доведе до ескалация".

Това каза пред БНР зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов след заседание на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика.

И отбеляза, че България трябва да поддържа непрекъснато внимание предвид нестабилността и военния конфликт близо до границите ни.

В предаването "Нещо повече" Митов допълни, че въпросът - с какво България може да помогне на Украйна, все още стои отворен:

"Случилото се в Полша е аргумент, че на Украйна трябва да се помага все по-интензивно. Украинската армия извоюва обратно повече от половината територии, окупирани от Русия, и продължава да възвръща територии. Принципът на суверенитет и защита на териториалната цялост трябва да се брани от всички държави, които са убедени, че международното право работи за всяка една държава и по-специално за по-малките и по-слабите".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Митов до 2
    Мога да натикам калашника на майка ти у рязаната рушлемистанска дупара, дето те е изсрала по погрешка, мангал рязан цигански. Айде вземай си флагчето на Аквафреш с шисофренния джуглав орел и заминава Кадит да ти оножда ежедневно за твоя радост, боклух нещастен антибългарски! _)_
  • 9
    4
    до 3
    Тя Украйна свали един румънски изтребител и един хеликоптер през месец април. Загинаха 5-6 румънци, ама не вдигнаха много шwм, грешки стават.:)
  • 5
    3
    daskal
    Трябва да подкрепим Полша с оръжие, защото усрайна бомбардира с ракета и уби двама поляци! А, американски представители в парламента - нямате ли тази теза, че трябва да помагаме на Полша, защото усрайна ги бомбардира, усрайна бомбардира друга държава и уби двама чужди гражданина! ристюфци, мирчефци, американски ментета, защо мълчите за агресията на усрайна над полша, а?! армани сбърканяни, хаджигенйофци, що мълчите за агресията на усрайна, а? митоф, американски агент, усрайна избива полски мирни граждани, защо мълчиш?!
  • 5
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ей, лайнар, грабвай калашника и бягай да се биеш за усрайна, дееба твойта мама проста! И дано те заровят братушките в някой масов гроб, като бъхлясала, пършива мастия!
  • 11
    1
    сащ е агресор
    мит0ф, американски агенте, на Русия трябва да се помага, тя е наш християнски брат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари