Даниел Митов: Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина

0
Опитва се да се хареса на новата власт, това е отмъщение
Опитва се да се хареса на новата власт, това е отмъщение

Ще има последствия, ще има и международна реакция

Това бяха последните думи от дълга тирада на бившия външен министър и предложение за премиер на ГЕРБ в рамките на 45-тото Народно събрание Даниел Митов по адрес на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Митов определи проф. Минеков и за "един назначенец", предава Actualno.

На конкретен въпрос колко са плащали от ГЕРБ за наем на централата, преди да бъде променен Законът за политическите партии, отговорът беше, че информацията била публична и я имало в регистъра.

Като представители на ГЕРБ, Росен Желязков и Даниел Митов заявиха, че молбата на проф. Минеков ГЕРБ да освободи централата си била оставена при портиера, т.е. не била официална входирана. "Този спектакъл се прави, за да се отговаря на очакванията на онези, които се радват на всички процеси по изчегъртване на ГЕРБ. Няма основание по смисъла на закона и на нарочен акт да напуснем", заяви Желязков. Молбата не е акт на министъра, добави Дончев, а Митов каза, че проф. Минеков не е принципал на имота, където е централата на ГЕРБ и прави като Бойко Рашков - ако направи акция срещу ГЕРБ, ще влезе в новото правителство.

Желязков каза и друго - има етажи на НДК, които са под централата на ГЕРБ и които били много занемарени, празни - защо?

Управляващото мнозинство може да промени закона, добави Желязков предвид твърдението на служебния министър на културата, че докато са управлявали, от ГЕРБ са променили закона така, че да им е удобно да си вземат централа на преференциални условия. Г-н Минеков да се прави на областен управител, до известна степен има състав на наказателна отговорност, добави той.

"Чели ли сте "Време да убиваш"? Прочетете, трябва да прочетете финала, за да разберете какво казвам. Много съжалявам, че г-н Минеков не дойде, за да разбере, че смисълът на политиката не е да унищожаваш противника", каза Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари