Даниел Лорер: 4 милиарда лева ще бъдат дадени като помощи за ток и газ

0
Когато нашето правителство дойде на власт в страната имаше усещане за пропиляно време през последните 10 години
Когато нашето правителство дойде на власт в страната имаше усещане за пропиляно време през последните 10 години Снимка: БНТ

"Над 4 милиарда лева ще бъдат дадени като помощи за поскъпването на ток и газ."

Това заяви Даниел Лорер министър на иновациите и растежа пред БНТ.

"Когато нашето правителство дойде на власт в страната имаше усещане за пропиляно време през последните 10 години. Имаше отчаяние в обществото, което сега е заменено от огромна промяна в политическия дебат. Наложи се да управляваме огромни кризи. Въведохме модел за управление по време на пандемия, отговорихме на предизвикателствата свързани с инфлацията и войната в Украйна."

Лорер е категоричен, че България прави всичко възможно да помогне на Украйна. "Докато ние управляваме, няма да има разширяване на руските енергийни интереси в страната. Не сключваме никакви сделки с Путин."

На въпрос дали се планира пълен отказ от руски газ, Лорер заяви, че много активно се работи по това Европейската комисия да преговаря с Газпром за доставките за целия съюз.

Даниел Лорер коментира и арестите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Министърът на иновациите и растежа заяви, че действията на МВР не са политически обосновани, а са извършени заради съмнения за незаконни действия от разследваните лица.                                                                                                                                                           

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Бах?!!
    Евреин да раздава пари? Освен с користни цели, лихва или дивиденти?
  • 4
    1
    СС
    България произвежда ток. България продава ток навън. България отпуска помощи за ток......някой ако ми обясни логиката има една бира.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари