Данаил Ковачев отличи командира на ВМС с плакет

2
Русе отбелязва 144 години от основаването на военния флот
Русе отбелязва 144 години от основаването на военния флот Снимка: Областна администрация - Русе

Русе отбелязва 144 години от основаването на военния флот

Командирът на Военноморските сили /ВМС/ на Република България контраадмирал Кирил Михайлов бе удостоен с плакет на областния управител на Русе. Отличието му бе връчено от Данаил Ковачев, като наградата се присъжда за отличното партньорство между двете институции, подкрепата в съвместната дейност и по случай 144 години от основаването на военния флот. Ежегодно от Русе започват честванията на годишнината от създаването на ВМС, припомниха от Областна администрация. Събитията са организирани от командването на флота с подкрепата на Общината и Областната управа. През 2019 година със съдействието на Областната администрация се проведе тренировка по съвместни действия на Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“ за предотвратяване незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав.

Убеден съм, че доброто сътрудничество ще продължи и ще успеем да запазим и развием постигнатото“, каза областният управител Данаил Ковачев. Той подчерта, че ВМС издигат постоянно престижа на страната ни и изпълняват всички съюзнически ангажименти в колективната система за сигурност на НАТО и ЕС. „Черноморският регион е от изключителна важност и за търговията в Европа“, допълни Ковачев. От своя страна контраадмирал Михайлов награди Ковачев с почетния знак на ВМС.

Отличия бяха присъдени и на още трима офицери. Заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Ваньо Мусински, както и началникът на канцеларията на командира на ВМС капитан I ранг Райна Пенчева бяха отличени с почетния знак на областния управител. Те получават отличието също за активната съвместна работа с Областната администрация в дунавския град.

По време на срещата, на която присъства и заместник областният управител Георги Георгиев, бяха обсъдени още възможността за популяризиране на военната професия, както и актуалната обстановка в Черноморския регион. През 2025-а се очаква първият от двата многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили да бъде предаден на ВМС.

Кирил Михайлов е командир на ВМС от 2019 година. Заемал е редица ръководни постове в системата на отбраната, като в периода 2015 – 2019 е бил Национален военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО в Белгия. Възпитаник е на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, като от там се дипломира със специалност „Корабоводене за ВМС“. Последователно преминава през редица обучения в САЩ.

Довечера от 19.00 часа пред Паметника на моряка ще се състои военен ритуал по полагане на венци и цветя. На него ще присъстват областният управител и неговият заместник. Предвидено е Ковачев да произнесе и слово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Родопски калмар
    Костюмите са подарък от адв.Д Рътков-Паляка
  • 4
    6
    Курами Янк
    Ушатия областен- не е смешно ,работата е за плач,който е ходил в казарма се сеща на каква гавра беше подложен Ковача
  • 9
    5
    Не е истина!
    Верно няма такъв нещастник, като Дънди! Намери друг костюм, ама пак архаичен и пак не е негов. Сигурна бях, че ще направи за смях тия от ВМС.
  • 13
    4
    Цървул
    Престанете да го снимате тоя че ми се повръща
  • 15
    3
    Малкия Делиорман
    Тези две карикатури с костюмчетата на заем ли са ги взели? За първи път ли обличат официално облекло, че да изглеждат така жалко и смешно? Не ни стига смешника Бенчю Осеменителя, ами сега и тези???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари