Данъчната кампания в Русе започна

1
Промени в налога за превозните средства
Промени в налога за превозните средства Снимка: Google

За улеснение на русенци са разкрити две нови каси в центъра та града

На фона на икономическите поражения от пандемията от COVID-19, през 2021 г. Община Русе няма да повиши данъците и таксите за недвижимите имоти, патентния и туристическия данък. Промяна ще има само при данъка върху превозните средства.

Плащането на налога за недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства може да се извърши на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. За предплатилите пълния размер до 30 април е предвидена отстъпка от 5 на сто.

Плащането на данъци за 2021 г. започна на 19 януари на касите в Дирекция „Местни данъци и такси” на ул. „Котовск” №1. Работното време на касите е от 8:30 до 17:00 часа без прекъсване. В паричния салон може да се плаща освен в брой, и чрез ПОС-устройства.

За удобство на гражданите са разкрити и две допълнителни каси на бул. „Ген. Скобелев“ №45 с работно време от 8:30 до 16:30 часа.

Плащания на данъци може да се извършват и чрез банков превод, в Изипей и Фастпей в цялата страна, както и през интернет платформата Ипей.

За улеснение на русенци бе въведена и услуга за онлайн плащане на местни данъци и такси. Това става през сайта на Община Русе по всяко време чрез ПИК на НАП, Квалифициран електронен подпис или Клиентски идентификационен номер, който може да бъде получен от дирекцията.

Община Русе има договор с Първа инвестиционна банка за плащане на местни данъци чрез дигитална платформа за електронно банкиране, като предстоят сключвания на договори и с други банки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В претъпканият автобус:
- Госпожо, хванете се за дръжката, че ще паднете...
- Ама аз съм се хванала.
- Е да, ама аз ще слизам...

Харесай Дунавмост във Фейсбук