ДАМТН алармира за опасен пъзел, продаван в Lidl

0

Продуктът може да бъде върнат в магазина до 03.02.2024 година

Фирмата OWIM GmbH&Co.KG, водещ производител на детски играчки, предприе доброволно изземване от пазара на своя продукт – дървеният пъзел конструктор „Сензорика“. Причината е идентифицирани рискове за безопасността. Моделът е HG10159 с марка „Playtive“ и артикулен номер 422695_2210. Тази мярка е взета като превантивна предпазна мярка за гарантиране на безопасността на потребителите, особено на малки деца, информираха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/.

Според изявлението на фирмата е открит потенциален дефект на жълтата капачка на играчката, която при определени обстоятелства може да се разхлаби, водейки до отделяне на малки части и топчета. Това представлява риск от поглъщане и последващи наранявания при бебета и малки деца.

Продуктът е бил предлаган на пазара в магазините на „ЛИДЛ България“ от 07.08.2023 г. Клиентите, които са закупили засегнатия продукт, могат да го върнат в периода от 03.01.2024 до 03.02.2024 г. във всяка търговска точка на Лидл в страната, като се предвижда възстановяване на покупната цена, дори без представяне на касова бележка.

OWIM GmbH&Co. KG уверява, че изземването се отнася изключително за конструктор „Сензорика“ /модел HG10159/ с марка „Playtive“ и артикулен номер 422695_2210. Други продукти на марката „Playtive“ и други модели на продукта не са засегнати от тази мярка.

Компанията поднася своите извинения на всички засегнати клиенти и подчертава своя ангажимент към високите стандарти за безопасност и качество. Освен това OWIM GmbH & Co.KG активно работи за разрешаване на проблема и предприема всички необходими стъпки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Фирмата призовава всички клиенти, закупили засегнатия продукт да го върнат веднага в най-близкия магазин „ЛИДЛ“ и да не допускат неговата употреба от деца, за да се избегнат възможни инциденти.

Инициативата на OWIM GmbH&Co.KG за изземване на продукта подчертава важността на бдителността и предприемането на незабавни действия при идентифициране на рискове за потребителите, особено когато става дума за детски играчки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари