Дългата битка срещу двойния стандарт при храните

0
Мая Манолова разкрива пречките, с които се е сблъсквала през 3-те години на трудната битка
Мая Манолова разкрива пречките, с които се е сблъсквала през 3-те години на трудната битка Видео: BULGARIA ON AIR

Основният елемент за двойните стандарти при храните е договореният текст в чл. 6, параграф първи от Директивата за нелоялни търговски практики.

Според него следва да бъде забранено всяко предлагане на стока в една държава членка като идентично с това на стоки на пазара в други държави членки, доколкото те имат значително различен състав и характеристики, освен ако това не е оправдано от законни и обективни фактори, предава BULGARIA ON AIR.

Университетите във Великобритания може да увеличат чувствително таксите си за студенти от ЕС, в т.в. от България, още през 2020 година, пише в. "Гардиан".

Още с новината за Брекзит стана ясно, че Великобритания ще започне да таксува по-високо европейските студенти, като изравни статуса им с този на международните студенти. Не се очакваше обаче това да стане толкова скоро, допълва изданието.

Протести, сблъсъци във Венецуела, полиция, жертви и ранени. Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че "не вижда начин" как позициите на Москва и Вашингтон относно кризата във Венецуела могат да бъдат съгласувани, информират медии.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "бруталното потисничество" на венецуелския народ трябва да бъде "прекратено скоро".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари