Дайте шанс за живот на малката Габи!

4

Отчаяни родители се обърнаха към редакцията на Dunavmost.bg с молба да разпространим техния зов за помощ за дъщеричката им Габи.

"Здравейте мили хора, обръщаме се към Вас с молба и зов за помощ, за да дадем шанс на малката Габи да живее, защото знаем, че винаги има добри хора, които биха помогнали от сърце.

На 27.03.2016г. на бял свят, с борба и много желание, малката Габриела пое своите първи глътки въздух.

Когато направи своя първи месец тя вече раздаваше усмивки и радваше своите родители, близки и техните приятели.

Когато стана на 3 месеца, един нормален профилактичен преглед премина в серия от изследвания в различни болници и специалисти и на малката Габи поставиха тежката диагноза Спинална Мускулна Атрофия (СМА – SMA).

Дотогава ние дори и не си представяхме за съществуването на тази страшна болест.

Спиналната мускулна атрофия (СМА – SMA) е невродегенеративно заболяване, характеризиращо се с дегенерация на двигателни неврони и изявяващо се с мускулна атрофия и слабост. Позната е и като болест №1 убиец на бебета и малки деца. Съдбата на носителите на това заболяване е различна – от ранна детска смърт до нормален живот със съвсем лека изява на симптомите.

Болестта се проявява и характеризира в четири основни типа, като типове „1”, „2” и „3” се проявяват в детска възраст. При тип „3” детето може да се научи да се изправя самостоятелно, дори и да ходи, при тип „2” децата могат да се научат да седят и стоят в тази позиция. При тип „1” – най тежката форма на тази болест – казват, че децата рядко надживяват втората си годинка.

Нашата малка Габи е диагностицирана със СМА тип 1.

Когато разбрахме всичките тези неща – за болестта, за прогнозите, за това че и за момента няма известен лек за тази болест – нашите сърца и на всички хора около нас бяха раздробени на парчета, света ни се преобърна под един тотално друг непознат за нас ъгъл.

Естествено ние сме едно борбено семейство, заедно с малката ни Габриела и не можем, не искаме и няма да се предадем просто така.

С помощта на роднини, близки и приятели, както и от други семейства поразени от това заболяване, след множество писма и проведени разговори с различни организации сме сигурни, че за малката ни Габи все още има шанс.

Научихме за специализирана болница в Милано, Италия, където се провеждат обучения за семейства на бебета с поставена диагноза, намиращата се в близост болница, където пък се провеждат експериментални изследвания с бебета диагностицирани със СМА. Намерихме и получихме оферти от други клиники в Испания и Израел. Във всички тези места малката Габи би имала шанс за един нормален според нейното състояние живот.

За съжаление са ни необходими средства за което и да е посещение или пътуване, както и за закупуване на  животоподдържащите машини и апаратури, които са необходими на нас за оказване на необходимата помощ за малката Габи.

За това отново молим всички Вас, добри хора, които имате възможност и желание да дадем шанс на малката Габи за Живот - да го направите в нашата отворена дарителска сметка":

Юробанк България АД (левова сметка)                                Юробанк България АД (евро сметка)

IBAN: BG09 BPBI 7940 1082 2135 02                                    IBAN: BG36 BPBI 7940 1482 2135 01

BIC: BPBI BGSF                                                                   BIC: BPBI BGSF

Титуляр: Кремена Петрова Андонова                                  Титуляр: Кремена Петрова Андонова

За детето е открит и PayPal акаунт, по който може да се превеждат средства:

[email protected] 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари