ДАИ закова двама измамници в „бялата стая“

0
Мъжът грабнал личната карта от скенера и побягнал, за съжаление не е задържан
Мъжът грабнал личната карта от скенера и побягнал, за съжаление не е задържан

ДАИ е заковала двама измамници на изпита за листовките в „бялата стая“!

Двата инцидента са от преди няколко дни. Към момента не се споменава къде точно е станало, но става въпрос за провинцията, научихме от ПИК.

При първия случай, след като курсистът е минал през скенера, мъжът е помолил да си вземе шишето с водата от шкафчето, в което си е оставил нещата. Взимайки си водата обаче, той прибрал и своя телефон. Курсистът седнал пред таблета и системата му заредила листовката. В един момент обаче от центъра за наблюдение в София реагирали, защото мъжът се държал странно. Квесторът веднага се намесил и между краката на кандидата за книжка открил телефона. Съставен е протокол, а изпитът на мъжа е анулиран.

При другия случай отново мъж е минал през скенера и е подал лична карта, за да се скенира. На място се прави и снимка на лицето, което се явява на изпит.

След като му направили снимка на кандидата, системата я отхвърлила, защото нямала съвпадение. Настанала суматоха, при което мъжът грабнал личната карта от скенера и побягнал. За съжаление не е задържан.

Припомняме, че „бялата стая“, в която се полага теоретичният изпит на шофьорския курс, работи в цялата страна от близо месец. Въвеждането й цели да се спре в максимална степен субективният фактор и да се прекрати възможността за корупционни действия.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари