Дъговият мост е в аварийно състояние

0
Рехабилитацията му ще струва над половин милион лева
Рехабилитацията му ще струва над половин милион лева Видео: БНТ

Опасният Дъгов мост край Русе ще бъде ремонтиран. Рехабилитацията му ще струва над половин милион лева.

До този момент съоръжението беше само временно укрепвано, а стотиците шофьори, които преминават ежедневно по него, твърдят, че мостът е в аварийно състояние.

Никола Русев, който е дългогодишен шофьор, често минава по моста и се чуди как да избегне големите дупки по него. Неведнъж е ставал свидетел как шофьори се оплакват от състоянието на Дъговия мост, по който минава трафикът от Дунав мост до пътя Русе – Бяла. И с нетърпение чака съоръжението да бъде ремонтирано.

Никола Русев: „След като има средства и е дошъл момент за ремонтиране, значи трябва да се извърши. Аз като шофьор приветствам тази идея и колкото по-рано се случи, толкова по-добре.“

Виктор Арабаджийски живее в района на Дъговия мост от години. Споделя, че хиляди тежкотоварни автомобили преминават ежедневно по него, а вследствие на това се получават динамични удари и вибрации, които рушат стоманобетоновите елементи. Затова и ремонтът е належащ.

Виктор Арабаджийски: „Това ще подобри безопасността и ще реши проблема. Там има много дупки.“

Обявената максимална сума за проекта от Агенция „Пътна инфраструктура“ е 80 000 лева, а срокът за кандидатстване е до 23 април 2018-а година.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари