Да си запълниш сам дупките пред блока!

0
От Общината обещаха да не санкционират хората, а собственото си бездействие обясниха с факта, че ремонтираният участък не е в регулация
От Общината обещаха да не санкционират хората, а собственото си бездействие обясниха с факта, че ремонтираният участък не е в регулация Видео: БНТ 2

Непрекъснато разширяващите се дупки, все по-честото посещение на сервиза и бездействието на районната администрация принуждават Емануил Младенов да организира свои приятели, с които да ремонтира проблемния участък.

Емануил Младенов: "Направихме го, колкото да ни е приятно на нас. Не е професионално, но пак мисля, че добре се получи. Щом може сами да си го направим, а не да чакаме някой друг."

Ремонтът излязъл около 300 лева. Средствата събрали били събрани от съседи, които не се включили в работа, но пък подкрепили финансово начинанието. Запълването на дупките отнело пет часа. За Емануил това начинание не е първо.

Емануил Младенов: "Преди две години, пак със съсед, се организирахме за една дупка. Арматура и бетон, няма нищо сложно в цялата работа. Това, което направихме, издържа две години. Затова и пак сме хванахме."

От район "Слатина" обясниха, че предприетите от хората действия са незаконни и че е назначена екпертна проверка, която да установи дали ремонтът е извършен качествено.

От Общината обаче обещаха да не санкционират хората, а собственото си бездействие обясниха с факта, че ремонтираният участък не е в регулация, което възпрепядства предприемането на мерки от тяхна страна.

Инж. Тошко Николов, зам.-кмет в район "Слатина": "Ние сме направили програма, която започва през април месец на настоящата година за ремонт на дупки в междублокови пространства. Самият блок 74 е включен в тази програма."

От кметството обясниха, че когато гражданите искат да подобрят средата, в която живеят, трябва да информират районната администрация за намеренията си. В края на срещата зам.-кметът благодари за свършената работа на младите момчета.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари