Да се увеличи еднократната помощ за второ дете, предлагат от БСП-Русе

1
Предложението бе подкрепено при гласуването на бюджета на общинската сесия
Предложението бе подкрепено при гласуването на бюджета на общинската сесия

Предложението бе подкрепено при гласуването на бюджета на общинската сесия

Един от основните приоритетите в управленската програма на Община Русе, приета от Общинския съвет е фокусирана върху подпомагане на семействата. Общинските съветници от МК „БСП за България“ излязоха с предложение да бъде увеличена еднократната помощ за второ дете от 200 на 300 лева и за близнаци от 400 на 600 лева. То бе подкрепено при финалното гласуване на бюджета по време на извънредната сесия, за което е необходимо и промяна в Наредба 21.

От групата смятаме, че ако наистина искаме да подкрепим семействата, които се разрастват, 200 лв. са твърде недостатъчни в настоящата икономическа обстановка. Разгледахме всички възможности, които са налични и смятаме, че бюджета позволява да увеличим сумата за еднократна помощ за семействата с две деца и близнаци. Макар да е еднократна, ние като социалисти винаги ще работим за създаване на условия за подпомагане на русенското общество.“, каза Пламен Рашев, председател на групата съветници на местната коалиция.

По време на дебатите, групата подчерта необходимостта от актуализация на социалните стимули спрямо икономическата ситуация и инфлацията. Също така от коалицията смятат, че по този начин повече семейства ще проявят инициатива да се възползват от помощта, предлагана от Общината.

За предходната година само 150 семейства са подпомогнати по линия на тази програма. Смятаме, че е необходимо да работим за осъвременяване на помощта както като остойностяване, така и за повече информираност сред гражданското общество. Именно чрез такива социални стимули можем да привличаме млади и семейства да избират да живеят и да се развиват в Русе.“, допълни Нора Стоянова, общински съветник от групата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Даниел
    Орките ще бъдат много щасливи😆. Но общинарите се грижат за електората.
  • 5
    2
    Русенец
    Без критерии за трудова заетост на родителите и посещаване на учебни заведения от децата, подобни стимули ще стимулират единствено безконтролното развъждане на р0м0ланци.
  • 0
    1
    Госпожица ПЪНковСа
    И кой ще се облагодетелства? Бившата съпруга на мъжа ми ли? Не, не и не. Да оспермени и мене 4 пъти, и тогава да плащат помощи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари