Да помогнем на Анди!

23

Андриан е на 21 години от Русе и страда от злокачествен тумор в мозъка, претърпял е две операции и лъчелечение

След серия от пристъпи на гърчове, състоянието му се влошава бързо и загубва способността да ходи и да говори нормално. Прикован е на легло, като са му нужни ежедневни грижи.

Сестра му организира кампания за събиране на средства чрез група във Фейсбук: "Да помогнем на Анди".

"Да си позитивен когато минаваш през трудни дни е сила, която не притежават всички. На мен това ми е достатъчно за да знам че има изход от всяка трудна ситуация.", споделя Камелия в социалната мрежа.

Събрани са 2000 Евро и на 30.10.2021 е изпратен на прегледи и изследвания в клиника "Анадолу", Турция. След прегледите е обявена сума от 7 хиляди лева за химиотерапии, с които той трябва да започне лечението си в най-кратък срок.

За да го подкрепите, можете да закупите домашни меденки с благотворителна цел, които семейството приготвя. Има и разпространени кутии за дарения в град Русе и град Мартен.

Организиран е благотворителен базар за всички, които имат ненужни вещи и искат да се включат в кампанията.

Историята на заболяването на Андриан

Всичко започва с първи тежък пристъп-гърч на 25.02.2016 г., след който е откаран в болница "Канев". По спешност му правят ЯМР, след него е установено туморно образувание в областта на мозъка, фронтално, в дясно на главата. Насочен е за операция на 07.03.2016 г, която е извършена на 08.03.2016. Операцията е направена в МБАЛ "Д-р. Георги Странски" ЕАД в град Плевен, Клиника по Неврохирургия.

Същата година на 27.08.2016 г получава гърч със загуба на съзнание и треперене на крайниците. Приет е в болница "Канев", отделение Педиатрия. Направен е ЯМР на мозъка и се насочва за второ оперативно лечение на по-късен етап.

На 21.02.2017 г. прави гърч в автобуса и си удря главата. Закаран е в спешно отделение неадекватен. Прехвърлен в отделение по Неврохирургия в УМБАЛ "Канев". Изписан на 28.02.2017г.

На 13.10.2018 г. постъпва отново след пристъп и лежи в отделение Неврохирургия, болница "Канев".

На 04.02.2019 г. му се прави втора операция на мозъка в болница "Иван Рилски" в град София, след която се предписва и лъчетерапия, направена на 05.08.2019 г., след която няма усложнения. Но на 23.08.2021 г. се прави преглед в Иван Рилски, след който се установяват промени в поведението и се сменя медикаментозната терапия.

Въпреки това, той прави 4 поредни пристъпа, които довеждат до сериозно усложнение в здравословното състояние, загубва способността да ходи без чужда помощ, да води нормален разговор и го приковава на легло.

До този момент няма подобрение.

На 21.10.2021 г е направен ЯМР в "Иван Рилски" - София, за да се разбере повече информация за състоянието на мозъка. За съжаление резултатите на Анди са много лоши... Злокачествен Тумор без вариант за операция в България.

Близките на Анди продължават борбата за лечението му в Турция.

Дарителска сметка на майката на Анди: BG67UBBS80021024739450 Гергана Ангелова Пометкова

Нека бъдем съпричастни!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари