Д-р Симеонов решава дали да освободи Малин Орачев

1
ФК „Дунав“ ще излезе с официална пресконференция, на която ще стане ясна съдбата на Орачев
ФК „Дунав“ ще излезе с официална пресконференция, на която ще стане ясна съдбата на Орачев Видео: Русе Медиа

Феновете на футболния клуб „Дунав“ поискаха от президента на клуба д-р Симеон Симеонов оставката на треньора Малин Орачев.

Домакинската загуба от „Етър“-Велико Търново с 2:4 бе поводът за  емоционалната среща след мача между членове на фенклуба и ръководството на клуба пред стадион „Дунав“, предава Русе Медиа. Много от върлите привърженици на футболния тим признаха, че са си тръгнали от мача в 20-ата минута, когато резултатът бе катастрофалното 0:3 в полза на гостите. Те възнамеряват да оттеглят подкрепата си за отбора по време на мачовете.

Д-р Симеонов успя да поуспокои страстите, преди да се стигне до ескалиране на напрежението. За всеки случай пред стадиона дойдоха полицейски патрул и охранителите, които се грижат за сигурността по време на мачовете. Той изслуша феновете и тяхното искане – оставка на Малин Орачев, тъй като според тях вината за представянето на отбора е негова. Президентът на клуба в присъствието на цялото треньорско ръководство призна, че загубата не го радва, но отговорността е на всички в отбора, макар да я носи треньорът.

Д-р Симеонов заяви, че предстоят разговори и анализ на днешната среща. Той има предвид и желанието на феновете, но решението ще го вземе той и не под натиск. Във вторник или сряда ръководството на ФК „Дунав“ ще излезе с официална пресконференция, на която ще стане ясно дали Малин Орачев ще бъде освободен или ще остане на поста си като треньор.

Днешният мач не оправда очакванията за победа срещу „Етър“. Още в 10-ата минута гостите се разписаха за 0:1, последваха още два гола в 14-ата и 20-ата минута. В добавената минута в края на първото полувреме Красимир Станоев намали на 1:3 от пряк свободен удар.

След почивката „Дунав“ се опита да се върне в мача и в 49-ата минута Георги Динков отбеляза с глава втория гол за домакините. В 59-ата минута Ндиайе бе близо до изравняване, но срещна гредата. Финалният резултат бе оформен в 71-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в полза на „Етър“  и топката влезе в мрежата за 2:4.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари