Д-р Руденко Йорданов: България вече има отношение към бездомните хора

0
Преди 10, 15 години всичко се замиташе под чергата, казва още доктор Йорданов
Преди 10, 15 години всичко се замиташе под чергата, казва още доктор Йорданов Снимка: БГНЕС

"Все пак в България вече има отношение към проблемите на бездомните хора, защото преди 10-15 години се замиташе под чергата. Сега обществената активност е доста по-висока и си мисля, че неправителственият сектор има сериозно отношение в това."

Това каза д-р Руденко Йорданов от Българския червен кръст за коледната трапезария за бездомни, която ще отвари врати в Русе, предаде БНР.

"Осигуряваме възможност за лична хигиена на бездомните хора. Предлагаме им баня, консултации, особено в случаите, когато много малко им трябва, за да си намерят работа или по силата на някакви внезапно възникнали обстоятелства са останали на улицата. Понякога помагаме да получат и документи за самоличност, защото една част от тях са ги загубили, а друга част са ги изтъргували", обясни той. 

По отношение на идеята за регламентирането на платеното кръводаряване, д-р Йорданов коментира: 

"Сега подготвяме една кръгла маса в Русе. Практиката е показала, че голяма част от хората, които имат нужда от кръв, към тях системата на здравеопазването е на шопския принцип "Който има зор, ще си намери, а ако не намери кръв, значи не е бил зор". В крайна сметка тези хора успяват да намерят и всички знаем по какъв начин – плащайки безбожни цени."

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари