Д-р Николова: Тази вълна е на хората, които не са ваксинирани

0
Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира личният лекар
Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира личният лекар Снимка: БНТ

Д-р Николова отправи призив към учителите да се ваксинират

"Все повече са положителните резултати, за мен това е много притеснително. Мерките не се спазват. Слагането на маски е пожелателно. Имаме шега, че българинът ще посрещне четвъртата ковид вълна с маска, която е купил за първата."

Това заяви пред БНТ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Д-р Николова отправи призив към учителите да се ваксинират. Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани, каза тя.

Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира Николова.

Прави се опит да се въведе система с определен брой изследвания, но това трябваше да се случи активно през лятото, когато нямаше толкова много новозаразени, каза д-р Николова.

От 1 юли не получаваме 1000 лв, а 250, така се реши с методиката, която се внесе. Ние настояваме за ред и правила, които да се спазват. Яснота - какво и как ще се прави с лечението на хора, поставени под домашно наблюдение, каза д-р Николова.

Коментира, че няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с ковид. По думите ѝ няма необходимите условия това да стане факт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари