Д-р Мирослав Ненков: Когато не носиш маска и заразиш майка си, не е виновен Щабът

3
Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та
Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та Видео: БНТ

"Числата, които ежедневно се съобщават, са за хора, при които е установено носителство но COVID-19. Това не означава обезателно, че те са болни. Нормално е числата да растат, защото разхлабихме мерките."

Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков в коментара си за втората вълна на пандемията и мерките на здравните власти.

Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та - дисциплина, дезинфекция, дистанция, макар да не са трудни за спазване. Но има нещо много по-важно:

"При първи симптоми, дори леки, трябва човек да се консултира. Ако не се започне навреме обща терапия, има по-голяма вероятност китайският вирус да вземе превес", категоричен беше д-р Ненков.

По думите му "дотук нашата здравна система не се справя зле с китайския вирус с ограниченията, наложени в началото на пандемията".

"Болниците не се претовариха, както се случи в Италия и Испания, което щеше да е голямо изпитание. Нека видим какво ще се случи нататък, защото има мощност в нашата система", увери анестезиологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари