Д-р Мирослав Ненков: Една болница купуваше дадена джаджа за 9000 лева, а друга болница - за 2500 лева

4
Едно и също нещо, произведено от един и същ производител, продадено от един и същ търговец с разлика от 7000 лева, обясни бившият министър на здравеопазването
Едно и също нещо, произведено от един и същ производител, продадено от един и същ търговец с разлика от 7000 лева, обясни бившият министър на здравеопазването Видео: NOVA

Едно и също нещо, произведено от един и същ производител, продадено от един и същ търговец с разлика от 7000 лева, обясни бившият министър на здравеопазването

Какво може да спаси българското здравеопазване? Каква е връзката между болниците и политиката и кой трябва да е новият здравен министър? Отговори на тези въпроси потърси бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

"Директорите на болници имат някакъв период, в който са директори. Когато този период свърши, трябва да се обяви конкурс. Никакво значение няма кой ще е министърът. Няма значение дали си отива утре, вдругиден или по-вдруги ден. На определената дата трябва да има нов директор". Така Ненков коментира изказването на сегашния здравен министър професор Христо Хинков, който заяви, че му е оказван натиск да не сменя шефовете на болниците, въпреки че е имал подобно намерение.

По думите му "по презумпция се очаква, че настоящият министър ще назначи негов човек". "Това е. Този начин на разсъждение е убийствен. Точно пак този министър, аз лично не смятам, че ще назначи негов човек. Така си мисля аз. Не трябва министърът да слага свои хора да изпълняват определени задачи", обясни Ненков, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 1
    Ама не иска. Прекрасните хора и професионалисти не искат да се занимават с политика.
  • 8
    2
    daskal
    Това се знае от дълги години. Кой и защо го позволява? А знаете ли с колко са по-евтини много от джаджите в чужбина? В здравното министерство е заровено кучето.
  • 8
    1
    Уникален
    Този прекрасен човек и професионалист трябва да бъде пожизнен министър на здравеопазването!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари