Д-р Маджаров: Трябва да се отнемат определени права, за да избегнем други вълни на Ковид

0
Нужен е нов подход за привличане на колебаеещите се да се ваксинират срещу COVID-19, убеден е медикът
Нужен е нов подход за привличане на колебаеещите се да се ваксинират срещу COVID-19, убеден е медикът Видео: NOVA

Нужен е нов подход за привличане на колебаеещите се да се ваксинират срещу COVID-19, убеден е медикът

"Трябва да се отнемат определени възможности и права, за да избегнем други вълни. Не бива да си говорим като врагове, а да сближим позициите си. Всички сме заедно и трябва да постигнем нещо общо. Омразата не постига нищо. Колебащите се хора трябва да бъдат привлечени към имунизацията, нужно е да се спре с елитарното говорене", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС

Той добави, че не може да има промяна, ако не се спазват и най-елементарните мерки.

"Допуснаха се грешки с разнопосочни послания. Най-силните месеци бяха в началото, когато нямаше такива от лекари и политици. След това споровете доведоха до сегашните резултати.Това е медицинска тема, не такава, която да се разисква в социалните мрежи", категоричен е д-р Маджаров.

Според него огромна маса от хората вече имат подсъзнателно безпокойство заради постоянните варианти на вируса, вълните.

"Преди да има нова вълна трябва да се предприемат мерките, за да няма претъпкани кабинети и липса на места в болниците", заяви още той.

"С апаратура, легла, кислород може да се справим, но повече персонал няма как да набавим", предупреди д-р Иван Маджаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Истината
    Задава се нова "пандемия": непоносимост, физическа и психическа, към няколко личности, които вече почти две години сутрин, обед и вечер, ни облъчват от тв екраните. Те са нездравословен коктейл от 2-3 математици, няколко професори/ки и 2-3 всезнайковци - без единно професионално мнение. Може би тяхната цел, прикрита от данни, верни или не, е да предизвиква стрес, който води до различни заболяния.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари