Д-р Елена Дачева: След семейството, за мен най-важното е човек да съумее да работи така, че да е щастлив

1
Управителят на Центъра по дентална медицина 1 - Русе нарече изминалата година "феномен"
Управителят на Центъра по дентална медицина 1 - Русе нарече изминалата година "феномен"

Д-р Елена Дачева е управител на Центъра по дентална медицина 1 - Русе. В навечерието на Коледа, тя споделя мисли и се обръща към всички свои приятели и колеги с благодарност за изминалата година и пожелания за здраве и светлина в душите.

Ето и цялото обръщение:

Не знам дали може да се опише изминалата година с една дума. Даже учените езиковеди, публикуваха в Оксфордския речник, серия от думи, характеризиращи 2020 година, а не една дума, както е било до сега. Част от официалното им изявление е: „С какви думи най-добре можем да опишем 2020? Странна година? Луда година? Изгубена година? Всичко това е вярно, но със сигурност можем да я наречем една година-феномен.“

Думи и изрази като „социална дистанция“ и „пандемия“. „ваксина“ и „имунизация“ също са думи с нараснала тежест и значение през последните месеци, даже думите „положителен“ и „отрицателен“ промениха своя смисъл.

Управител съм на Център по дентална медицина 1 - Русе от средата на 2017 г. Никога не съм правила изявление. Може би точно странната година ме провокира. И понеже животът е шарен, случват ни се шарени неща през тези години!

- Загубихме скъп приятел и колега. Много скърбим за него, винаги ще е в сърцата ни!

- Родиха се бебета – някои станаха родители за първи път, други – за пореден, а някои вече са баби и дядовци!

- Постепенно дружеството започна да излиза от кризата, в която беше затънало. От сериозна финансова загуба, в момента е в стабилно състояние и вече е на печалба. Ентусиазмът, професионализмът, простите правила, добрият микроклимат дадоха резултат.

- Не мога да пропусна да отбележа такъв съществен момент, който възникна във връзка с обстановката, свързана с извънредното положение, обявено в страната поради пандемията, свързана с коронавирус Ковид 19. Екипът на Денталния Център работи и приема пациенти през всички тези трудни месеци. Работа под напрежение и стрес, заболявания с непредвидимо развитие, намален брой работещи, финансова несигурност. Всичко това продължава да ни съпътства.

- Организирано е обслужването на пациентите по спешност, които по традиция търсят помощ в Денталния Център.

- Очакваме хубава и по-спокойна Нова година. Да се запази и увеличи потокът от пациенти в диагностичните и лечебно-консултативните звена на лечебното заведение, чрез комплексно дентално обслужване и включване на нови дентални специалисти. Очакваме да заработи замисленият вечерен дежурен кабинет, което ще бъде една добра придобивка за русенци. Да осъществим още успешни идеи, още успешни ремонти на сградата, още усмихнати пациенти!

Всичко казано тук е осъществено и стана възможно, защото работихме заедно. След семейството, за мен най-важното в живота е човек да съумее да работи така, че да е щастлив от това, което прави, работата да му носи удоволствие и удовлетворение. За три години успяхме да изградим колектив в Денталния Център, който наистина работи и решава проблемите заедно!

Благодаря на екипа на Денталния Център за подкрепата!

Благодаря на съдбата, че ме среща с подходящите хора!

Благодаря на всички наематели, дългогодишни и нови, в сградата на ул. „Николаевска“ 66, за коректността и разбирането!

Благодаря на всички, които се довериха и посетиха сградата на „Стоматологията“, за да разрешат своите проблеми!

И нека бъде все по-добре!

Бъдете здрави! Нека е светло на душите ви и топло в сърцата ви! Желая ви късмет и вдъхновение, с усмивка!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари