Д-р Благомир Здравков: Много е важно да бъдат имунизирани децата с хронични заболявания!

1
Не сме наблюдавали никакви сериозни и нежелани лекарствени реакции от ваксината срещу COVID-19, категоричен е медикът
Не сме наблюдавали никакви сериозни и нежелани лекарствени реакции от ваксината срещу COVID-19, категоричен е медикът Видео: NOVA

„Във ваксинационния пункт на болницата от началото на годината имаме над 250 деца, които са преминали на имунизация. Не сме наблюдавали никакви сериозни и нежелани лекарствени реакции от ваксината срещу COVID-19. Много е важно да бъдат имунизирани децата, които имат придружаваща патология”.

Това заяви в студиото на „Събуди се” по NOVA директорът на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев” д-р Благомир Здравков.

Децата, заразени с COVID-19 се увеличиха – като брой. Но хубавото при варианта Омикрон е, че много малка част от тях за щастие имат нужда от болнично лечение. Останалите могат да бъдат лекувани в домашни условия”, подчертат той. 

По думите му при Омикрон самият белодробен паренхим  - дихателната площ на белия дроб, се засяга сравнително по-рядко. „Този вариант засяга най-често горните дихателни пътища. При най-малките се проявява като бронхиолит, посочи той.

Доктор Здравков предупреди, че в момента циркулира и грипен вирус. „Много често клиничната картина е сходна и трябва да се извърши тестуване, за да се установи дали е коронавирусна инфекция, категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари