Д-р Аспарух Илиев: Ковид-19 не е най-тежкото възможно заболяване

0
СЗО определи болестта Х като по-смъртоностна от Ковид-19
СЗО определи болестта Х като по-смъртоностна от Ковид-19 Видео: NOVA

СЗО определи болестта Х като по-смъртоностна от Ковид-19

Световната здравна организация заговори за болестта Х – болест, която би могла да бъде много по-смъртоносна от COVID. Тя обаче все още не съществува, обясни д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн.

Световната здравна организация и конкретно на срещата на ръководителите на държави от Давос беше коментиран и е коментиран въпросът за така наречената болест Х, като едно идеално понятие на епидемия, която може да възникне. Това, което трябва да знаем и което трябва да имаме предвид е, че COVID не е първата епидемия, с която се сблъскваме. Епидемиологията от десетилетия следи, че имаме определена цикличност, тоест на определен период от време има пандемии. И COVID, колкото и да беше неприятен и е неприятен като заболяване, не е най-тежкото възможно заболяване”, обясни д-р Илиев по NOVA.

По думите му лидерите коментират въпроса, защото светът е длъжен да има подготовка в случай че нещо се случи.

„COVID ни изненада с неподготвеност”, коментира д-р Илев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари