Cyprus Mail: Откриха четири тела на жертвите на серийния убиец

0
Останките на една от жертвите е открита в куфар в езеро, посочено от убиеца
Останките на една от жертвите е открита в куфар в езеро, посочено от убиеца Снимка: Cyprus Mail

Откриха четири от търсените седем тела на жертвите на серийния убиец, признал за престъпленията си, пише кипърското англоезично издание Cyprus Mail.

Търсенето ще продължи и за другите три. В събота в езеро беше открито нещо, „което не е на мястото си“, се казва в докладите. Според някои, това е парче кожа и е взето за анализ, за да се види дали е човешка.

Жертвите на убийството включват 39-годишната Мери Роуз Тибурио, чието тяло е било намерено от полицията в шахта на мината Мицеро на 14 април, Ариан Паланас Лозано, на 28 г., от Филипините, чието тяло се смята за открито в същия рудник на 20 април, въпреки че това все още не е потвърдено официално; и трето тяло, за което се смята, че принадлежи на жена от Непал, е било открито на стрелбище в Орунта в четвъртък следобед, пише агенция Фокус.

Според самопризнанията на убиеца вероятно може да е жена на име Асмита Хадка Биста от Непал, която е използвала онлайн името Ката Ано и е била в контакт с „Орестис“ – самоличността, използвана от предполагаемия убиец - миналата година на сайта на социалните медии, където според съобщенията, две жертвите са срещнали убиеца си. Нейните следи бяха загубени в началото на 2018 г., след като тя бе видяна да се качва в бяла кола. Приятелите й са съобщили в непалското консулство, че тя е изчезнала, но не и в полицията.

Полицията все още издирва три тела. Останките на една от жертвите е открита в куфар в езеро, посочено от убиеца, изваден в неделя.

Тялото на Тибурсио е открито на 14 април в шахта в близост до Мицеро, което даде начало на разследването. Майка и дъщерята са изчезнали миналия май. Една седмица по-късно екипите за търсене са намерили друго тяло в същия рудник, за което се смятало, че е на Лозано, която изчезнала през юли 2018 г., но не е идентифицирана окончателно.

Екип от британски експерти ще бъде изпратен в Кипър в понеделник, за да подпомогне разследването.

Съобщава се също, че властите в северната част също започват разследване на убийството на жени от чуждестранен произход. Документът съобщава, че те се съсредоточават върху убийството на 40-годишната виетнамка Дам Тхи Хоп, която е изчезнала през октомври 2017 г., и чието тяло е намерено близо до летище Тимбу (в Северен Кипът)през януари 2019 г.

Според непотвърдена информация от гръцки медии серийният убиец има български корени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари