COVID находчивост в навечерието на Св. Валентин: Шопинг за самотни сърца

0
Вместо "зелен коридор", супермаркет в Германия предлага коридор за срещи на необвързани
Вместо "зелен коридор", супермаркет в Германия предлага коридор за срещи на необвързани

Вместо "зелен коридор", супермаркет в Германия предлага коридор за срещи на необвързани

Пандемията доведе до това, че милиони хора трябва да се ограничат в домовете си. С намаляването на социалните контакти посещенията на супермаркети се увеличиха експоненциално, като единствената разрешена дейност в моменти на най-строгите ограничения. Но кой би си представил, че това ежедневно място, заобиколено от хранителни стоки и деликатеси, може да се превърне в идеалната обстановка за намиране на любов по време на пандемия? За това разказва „Tu otro diario“.

Германската верига супермаркети „Edeka en Volkach“ насърчава необвързаните да пазаруват в петък между 18:00 и 20:00, така че да могат да се срещат между рафтовете на магазина и по този начин да допринесат за формирането на двойки, пише БГНЕС.

Супермаркетът предлага услуга „ шопинг за самотни сърца “ от около две години, но в резултат на коронавируса и неговите ограничения темата за „ сърцата“ се превръща в елемент на атракция“, казва директора на магазина Кристоф Колб, когато обяснява значението на тази инициатива.

За да няма съмнения между необвързани клиенти и тези с партньор, заинтересованите ще трябва да носят значка във формата на сърце с номер, указващ, че приемат предложението. Така че всеки, който е в супермаркета и е привлечен от някого по време на пазаруване, ще трябва да попълни формуляр с номера и предварително установени фрази като: „Бих се радвал да се запознаем на по чаша портокалов сок в отдела на плодове“ или „ Бих се радвал да ви опозная по-добре, докато се разхождаме по бреговете на Майн “.

По-късно касиер съобщава по високоговорителя, че съответния номер клиент има съобщение, за да направи възможна срещата между тях. Ако влюбеният е срамежлив, той може да остави телефонния си номер на касата, за да може касиера да го даде на получателя при напускане на заведението.

Отделът за плодове и зеленчуци е предпочитаното място за необвързани за първи разговор, тъй като там те могат да приготвят сокове, сякаш са в заведение чашите.

Въпреки че тази инициатива е вече на две години, благодарение на коронавируса и ограниченията, които мотивираха мнозина да се присъединят към това поразително предложение, така че намирането на любов не е пречка по време на пандемия.

Помощта за съвпадение на двойки не е единствената инициатива, която супермаркетът е предприел, тъй като в заведението са окачени няколко репродукции на много поразителни произведения на изкуството, пораждащи полемика. Мениджърът отговаря, че супермаркета е „пространство за творческо мислене и разкрепостяване“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари