Германски супермаркети бойкотират руските стоки

0
Всички продукти, произведени в Русия, се свалят от рафтовете в знак на протест срещу войната в Украйна
Всички продукти, произведени в Русия, се свалят от рафтовете в знак на протест срещу войната в Украйна Снимка: DPA

Германската верига супермаркети "Нето норд" (Netto Nord) обяви, че незабавно ще бойкотира руските стоки.

Решението на веригата, която има около 340 магазина в Северна и Източна Германия, последва взетата по-рано мярка от компанията майка "Салинг груп" (Salling Group) - най-големият търговец на дребно в Дания, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорител на "Нето норд" съобщи, че всички продукти, произведени в Русия, се свалят от рафтовете в знак на протест срещу войната в Украйна. Това засяга около 15 артикула, включително сладкарски изделия, готови ястия и водка.

Компанията има магазини също така в Дания и Полша.

"Ситуацията в Украйна и ужасяващите кадри от войната вълнуват всички ни", каза Хенрик Винтер Олесен, директор по комуникациите на "Салинг груп". В Полша компанията предлага основни консумативи за агенциите, грижещи се за украинските бежанци, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    любопитен
    То пък едни руски хранителни стоки има по супермаркетите. Тук таме в Березката имаше нещо добро, но това беше преди да наложа бойкот на тези магазини, докато Путин им е президент.А германците не ги мисли, всеки би им занесъл стока, защото се плащат и защото са доказали, чевинаги се изправят на крака и стават конкурентноспособни. Без да имат огромни залежи на газ и петрол, тяхната икономика винаги е била силна.
  • -2
    1
    grozno
    ще им ядат краката на руснаците тогаз
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари