Coca-Cola предлага доброволно уволнение на 4 хиляди служители

0
Програмата ще предложи увеличени бонуси на служителите
Програмата ще предложи увеличени бонуси на служителите

Най-големият световен производител на безалкохолни напитки, Coca-Cola Company, ще осъществи бизнес реорганизация, в рамките на която ще предложи доброволни съкращения на 4 000 служители, съобщиха от компанията, предава Money.

"За да намали до минимум въздействието на структурните промени, днес компанията обяви доброволна програма за съкращаване, която ще даде на служителите възможност да получат обезщетения за съкращения, ако отговарят на условията. Програмата ще предложи увеличени бонуси и първоначално ще бъде предложена на приблизително 4 000 служители в САЩ, Канада и Пуерто Рико. които са били наети преди 1 септември 2017 г. или по-рано", пише компанията.

Подобна програма, добавят от Coca-Cola, ще се предлага и в много други страни, където компанията оперира. Очаква се доброволната програма да намали броя на принудителните съкращения.Компанията оценява разходите, свързани с програмите за съкращаване, на приблизително от 350 до 550 милиона долара.

Като част от реорганизацията, Coca-Cola Company планира да промени структурата си. По-специално, новият модел ще включва девет подразделения в четири географски сегмента, вместо 17-те, които има в момента.

"Деветте нови оперативни звена на компанията ще помогнат за оптимизиране на организацията чрез замяна на съществуващи бизнес единици и групи. Оперативните звена ще бъдат тясно свързани помежду си, те ще имат по-голямо единство в структурата и акцент върху премахването на дублирането на ресурси и по-бързото въвеждане на нови продукти", се казва още в съобщението.

Компанията Coca-Cola е основана през 1892 г. и е със седалище в Атланта, Джорджия. Най-известните марки на компанията са Coca-Cola, Fanta и Sprite. Общо компанията има над 500 марки. Включително с нейните партньори за бутилиране, за компанията работят над 700 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари