Coca-Cola инвестира в нов ИТ център в България

0
От компанията са подали документи за сертифициране на инвестицията си към министерство на икономиката
От компанията са подали документи за сертифициране на инвестицията си към министерство на икономиката

Coca-Cola планира да инвестира в нов ИТ център в България.

Стойността на изнесения център за услуги е на стойност малко над 1.3 млн. лв. и ще разкрие 87 нови работни места, пише Монитор.

Проектът е поредният на компанията в областта на ИТ услугите у нас и с цел изнасяне на своята високо-технологична поддръжка. От Coca-Cola са подали документи за сертифициране на инвестицията си към министерство на икономиката.

Преди няколко месеца държавата е одобрила друга инвестиция на бутилиращата компания. Coca-cola ще изгради за около 5 млн. лв. нов водопровод до завода си в Костинброд

Строителството на ВиК мрежата ще бъде за сметка на компанията, а след това ще бъде дарена на държавата, според друг източник на „Монитор”

След изграждането на водопровода бутилираща компания, която присъства на пазара ни вече повече от 20 г., предвижда инвестиция у нас за над 40 млн. лв за да построи най-голямата производствена база за Източна Европа. На 7 декември фирмата ще обяви бъдещите си планове за развитие на бизнеса си в страната ни.

В началото на октомври стана ясно, че компанията планира от 1 март 2018 г. да затвори завода си в немския град Ваймар и да премести част от дейностите по човешки ресурси и финансови услуги в България към "Кока-Кола Юрпиън партнърс сървисис" в София, съобщи тогава информационната агенция SeeNews. Решението за закриването на предприятието е резултат от спадащите продажби на напитки в пластмасови бутилки за многократна употреба в Германия.

Coca-Сola има 2 производствени и 7 дистрибуционни центъра. 2100 души са директно заети в системата на компанията в България като в същото време поддържа още 17 800 допълнителни работни места в цялата верига - от производство на суровини до търговска мрежа.

Американската марка се появява в бившия соцлагер за първи в България.

Договорът за доставките на концентрата за напитката е подписан на 1 август 1965 г.,а в края на годината на пазара излизат първите бутилки. Представителите на „Кока-Кола“ предлагат и пари за реклама. От Италия подаряват един милион празни бутилки, а САЩ пък - логото на кирилица. После сами започваме да произвеждаме бутилки в Трявна и Пловдив.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари