Чуждестранни студенти не могат да водят семействата си във Великобритания

1
Очаква се забраната да спре десетки хиляди мигранти
Очаква се забраната да спре десетки хиляди мигранти

Очаква се забраната да спре десетки хиляди мигранти

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че се слага край на "неразумната практика" чуждестранни студенти да водят семействата си във Великобритания, като от днес влизат в сила ограничения за издаването на визи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

По думите му забраната, която засяга всички чуждестранни студенти, с изключение на тези, които записват следдипломни изследователски програми и студенти с държавни стипендии, ще спре десетки хиляди мигранти.

Въпросната мярка беше обявена през май от предходната министърка на вътрешните работи – Сюела Бравърман, малко преди да стане ясно, че по официални данни броят на мигрантите от януари до юни е възлизал на 672 000.

Този ход на британското правителство може да засегне университетите, които разчитат на таксите от чуждестранни студени и освен това може да навреди на репутацията на страната като международна дестинация, предупреждават експерти.

Миналия месец Клевърли представи редица нови ограничения, които според него ще намалят броя на мигрантите с 300 000 души годишно. Една от мерките предвижда, че британците, които печелят по-малко от 38 700 паунда на година, няма да могат да получат семейна виза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари