„Чужденци“ мамят шофьори със златни пръстени срещу пари за гориво

0
От полицията предупредиха, че това е измамна схема
От полицията предупредиха, че това е измамна схема

От полицията предупредиха, че това е измамна схема

Румънци" се появиха по пътищата в Пазарджишко и спират шофьори, за да си просят български левове за гориво, че уж били закъсали с автомобила си.

Наистина помислих, че се нуждаят от помощ и спрях. Бяха двама мъже, облечени в костюми, които казаха, че са от Румъния и пътуват за София. Единият започна да ми бута златен пръстен, който искаше да размени срещу български левове. Парите му трябвали, за да купи бензин, че колата им била закъсала", ожали се 39-годишната Наталия Сивкова, пише вестник 24 часа.

Жената била готова да си купи „златен" пръстен и да се раздели с немалка сума, но нещо в разваления български на „стопаджиите" я усъмнило и тя отказала „офертата". Случката се е разиграла на надлеза над автомагистрала „Тракия" в посока село Калугерово. За съмнителни „чужденци" сигнализираха в групите в социалните мрежи и други бдителни, които забелязали измамниците на пътя между Пазарджик и Пловдив край село Мало Конаре и на разклона за с. Юнаците малко след Фазанарията.

От полицията предупредиха, че това е вид схема за измама и наглеците ще се активизират особено преди Коледните и Новогодишните празници, когато се очаква трафикът на движение да е натоварен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Xoxoxo
    То това си е много стара игра! През 80 те и 90 те години спираха на отбивки по шипка,уж закъсали за гориво и говореха уж на румънски или на цигански,ама си бяха чисти български брикети!!! Някой пак се е присетил да изкара някой лев за празниците!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари