Чушкопек в блок "Чайковски" вдигна пожарникарите на крак

0
Огнеборците са успели навреме да ограничат пожара, за да не стигне до имоти и сгради в Касева чешма
Огнеборците са успели навреме да ограничат пожара, за да не стигне до имоти и сгради в Касева чешма

За изтеклото денонощие русенските огнеборци са излизали  на 9 сигнала за пожари и произшествия, съобщават от пресцентъра на полицията

Екипи от Първа и Втора РСПБЗН в Русе, както и от Сектор СОД, участвали в ликвидиране на последствията от възникналия низов горски пожар между селата Николово и Просена. Участвали са в доизгасянето на локални огнища, обхождане на региона и проверка, с цел предотвратяване на нови запалвания.

Между 12:40 и 13:15 часа, един екип от Първа РСПБЗН – Русе е бил пратен да погаси запалване в метален контейнер на ул. "Кресна" 2 в Русе.

От 16:30 до 18:30 часа, два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са гасили пожар в сухи треви и храсти на площ от 11500 кв.м в местността "Касева чешма". При инцидента не са нанесени материални щети. Огнеборците са успели навреме да ограничат пожара, за да не стигне до имоти и сгради.

В 17:30 часа пожарникари от Втора РСПБЗН – Русе са посетили адрес в гр. Русе на бул. Липник, в бл. "Чайковски", по сигнал за дим от тераса. На място е установено, че съседи са загасили пожара, тръгнал от чушкопек.

В 20:07 екип от Първа РСПБЗН – Русе реагирал на сигнал за излизащ дим от автомобил на бул. Цар Освободител в Русе. На място е установено, че парцали са попаднали върху колекторите на автомобила. Материални щети не са нанесени.

От 21:34 до 22:40 часа, екип от ССОД Русе е участвал в гасене на сухи треви и отпадъци на площ от около 50 кв.м. в гробищен парк в с. Басарбово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари