Чудотворна икона спаси бизнесмен от операция

0
При прегледа лекарите били шокирани, след като установили, че вече не се налага хирургична интервенция
При прегледа лекарите били шокирани, след като установили, че вече не се налага хирургична интервенция Снимка: Евгени Цветков

И тази година от Бачковския манастир ще тръгне литийно шествие с копието на чудотворната икона към местността.

Предприемач от Пловдив се избавил от операция, след като се поклонил пред копието на чудотворната икона на Богородица от Бачковския манастир, съобщи игуменът дядо Самуил, предаде 24 часа.

Бизнесменът имал адски болки в крака и едва успял да изкачи стълбите до втория етаж на обителта, където се пази изображението, нарисувано от асеновградски майстори. Човекът се помолил и тръгнал да си върви, а болката му внезапно изчезнала. При прегледа лекарите били шокирани, след като установили, че вече не се налага хирургична интервенция.

Същата икона ще бъде извадена от манастира на 9 април сутринта, а богомолците ще я понесат към местността Клувията. Според преданието в началото на XIV в. двама пастири намират там чудотворното изображение на Богородица. Реликвата стои на специално място в главната църква на манастира и от няколко години с нея не се извършва литийното шествие, за да не бъде повредена. Поставена е в специална рамка от африканско дърво, което не пропуска влага.

"Копието, с което се извършва литията, притежава силата на оригинала и помага на вярващите", твърди дядо Самуил.

За големия християнски празник обителта ще посрещне стотици хора от страната и чужбина. Всичките 50 легла в крилото за гости вече са резервирани. 2000 яйца ще боядисат доброволци в манастира, които ще бъдат раздадени на богомолците на Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари