Чудо! Нигерийка роди русо ангелче

0
Чудо на природата или генетична мутация?
Чудо на природата или генетична мутация?

Когато Анджела Ихегборо вижда за пръв път новородената си дъщеря, тя остава без думи. Каква е причината? Родителите на Нмачи са чернокожи имигранти от Нигерия, а малката им дъщеричка е с бял цвят на кожата, руса коса и сини очи.

Когато видели малката Нмачи, родителите й я съзерцавали с часове. Можем да се досетим, че първото нещо, което може би ще си кажете е, че майката е имала връзка с друг мъж и това е причината, бебето да се роди с бял цвят на кожата.

Бащата на детето, Бен Ихегборо, обаче, отрича напълно тази вероятност, като заявява, че е сигурен, че жена му е вярна и детето е негово.

Генетичните експерти не вярват в чудеса и нямат обяснение на тази рядка аномалия. Вместо това, те предлагат три теории, които може би обясняват случилото се.

Белият цвят на кожата на Нмачи, русата й коса и сините очи са резултат от уникална генна мутация. И ако това е вярно, момиченцето ще предаде тези гени на децата си, като те също ще бъдат бели.

Втората теория, която генетичните експерти предлагат е, че белия цвят на кожата се дължи на латентни бели гени, които са предадени от родителите й. Тези гени може би са притежание на предшествениците на майката и бащата на малкото момиченце.

Вероятността, Нмачи да е албинос също не може да бъде потвърдена, защото според лекарите, пигментът меланин в тялото на момиченцето не липсва напълно. Това е и причината, те да предполагат, че аномалията се дължи на мутирала версия на генетичното състояние, като ожата на момиченцето може и да потъмнее с времето.

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари