Чудо голямо, че Кирчо имал двойно гражданство като министър

1
Човекът не е убил, не е откраднал
Човекът не е убил, не е откраднал Снимка: Фейсбук

Фактът, че гешевата спецпрокуратура се зае със случая с двойното гражданство на Петков, го направи още по-симпатичен на феновете му

Симпатизантите на "Продължаваме промяната" и персонално на Кирил Петков по никакъв начин няма да ревизират чувствата си, дори ако се окаже, че бившият икономически министър е нарушил конституцията. Основния закон на страната, повтарям, основния закон на страната, както се изразяваше един изпарил се в пространството мераклия за власт, пише Милен Ганев във Факти.бг

Нещо повече - фактът, че гешевата спецпрокуратура се зае със случая с двойното гражданство на Петков, го направи още по-симпатичен на феновете му. Тази роля на жертва и мъченик може само да добави към рейтинга на политическата сила. Спомнете си какво стана с рейтинга на Радев, когато гешевите хора нахлуха в Президентството.

Човекът не е убил, не е откраднал. Може да е поизлъгал или попремълчал малко, но никой не е пострадал от това. Законът, пък бил той и основният, не чувства нищо, дори да е нарушен - няма да се разсърди. Пък и чудо голямо, че Кирчо имал двойно гражданство като министър. Канада е велика държава. Там да не са прокажени, че ще правим проблем от това. Светът отдавна е глобално село, стига сме се формализирали.

Така разсъждават почитателите на Петков. И точно така ще стане, ако любимецът им бъде отстранен от двете листи на "Продължаваме промяната", които оглавява. Това само ще добави към изборния резултат на новия проект, защото още колебаещи се ще го предпочетат, омерзени от превръщането на Петков в мишена на прокуратурата.

Той ще стои отстрани и ще се усмихва чаровно и с лека тъга, а те ще се сещат как ланшните протести не успяха да свалят Иван Гешев. И днес отново ГЕРБ е първа политическа сила, а главният прокурор си е същият. И няма никакво значение, че това ѝ е работата на прокуратурата - да проверява сигнали. В случая - абсолютно никакво.

Така, след като Иван Гешев се оказа водещият фактор в избухването на протестите миналата година, които в крайна сметка доведоха до отстраняването на Борисов от властта, прокуратурата може още повече да отдалечи бившия премиер от нея, ровейки в гражданството на новия любимец на народа.

Ако пък депутатският имунитет на Петков бъде отнет след встъпването на новия парламент, от мъченик директно ще го превърнат във великомъченик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук