"Човекът не е стока!"

0

На 21 октомври 2014 г. Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – град Русе ще отбележи Европейския ден за борба с трафика на хора. За шести пореден път Гимназията активно ще се включи във всички общоградски инициативи, целящи да повишат културата на младите хора по този въпрос и да им помогнат да идентифицират различните форми на трафикиране.

Акцент в програмата тази година е инициативата на Ученическия съвет при Професионална гимназия по облекло „Неда Иван Лазарова“ за провеждане на лекоатлетически крос „Бягство към Свободата“ сред учениците от 9-ти и 10-ти класове и който по традиция се осъществява за шеста поредна година. Целта на спортното състезание е да направи препратка към уменията, които всеки един от нас трябва да притежава, за да се предпази или ако пък е попаднал в ситуация на трафик, да се спаси.

Лекоатлетическият крос ще започне в 13.40 часа на 21 октомври 2014 г. до Понтон № 6, ул. „Пристанищна“ (Крайбрежна дунавска алея), до вития мост (намиращ се на Придунавски булевард и ул. „Епископ Босилков“), който е в близост до Професионална гимназия по облекло. Ще има три вида спортни игри:

    - Индивидуално бягане 300 м.;

    - Отборно бягане 40 м. по двойки със завързан ляв/десен крак;

    - Отборно бягане 30 м. по двойки с чувал.

За победителите в игрите има осигурени предметни награди от Превантивно-информационен център – град Русе, за което им изказваме благодарност.

Каним всички граждани на Русе да се присъединят към отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора на 21 октомври от 13.40 часа до Понтон № 6 на кея. Нека заедно кажем „Не на трафика на хора!“

През седмицата 13 – 17 октомври ще има презентации по най-актуалните данни и форми за превенция на трафика на хора в Часа на класа, представени от членовете на Ученическия съвет при Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”. Изложба „Човекът не е стока!“ ще допълни програмата по отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора.

Ученическият съвет изказва благодарност на г-жа Елена Михайлова, учител по козметика, за оказаното съдействие при осъществяването на проекта "Човекът не е стока!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари