Чоков е ръководил изключително брутална група

1
Село Галиче скочи срещу съпругата на Чоков: Мъжът ти е боклук!
Село Галиче скочи срещу съпругата на Чоков: Мъжът ти е боклук! Видео: Нова телевизия

„Става дума за високо конспиративна престъпна група, изключително брутална група”. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

От МВР и прокуратурата съобщиха подробности около разследването срещу кмета на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и останалите 10 души, които бяха задържани в четвъртък. На осем от задържаните са повдигнати обвинения, сред тях са и кмета и неговия син Мартин. Всички тези осем души ще останат в ареста за 72 часа, а останалите ще бъдат освободени днес.  

Ценко Чоков е обвинен за ръководене на престъпна група, а останалите са обвинени за участие в нея. Дейността на групата се е развивала в няколко насоки - лихварство, имотни измами, побои спрямо жители на Галиче, изнудвания и отвличания на лица, които са взимали пари от членове на групата.

На Ценко Чоков са повдигнати обвинения и за още пет престъпления, сред които и нанасяне на средна телесна повреда, отвличане. Мартин Чоков е обвинен за хулигански действия и изнудвания. Другият син на Ценко Чоков – Спас - не е обвинен.

14 000 лева са иззети от дома на Ценко Чоков, а от автомобила на сина му Мартин - още 3000 лева. Намерени са и вещества, които реагират на наркотични, но не е установено какви са. Открити са и дебитни карти на чужди лица и тефтер с длъжници. „Лихвата е била 20%, а най-често са давани суми между 100 и 300 лева”, обясни прокурор Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

„Затруднени сме изключително много от това, че се работи в условия на страх, на недоверие за това какво ще се случи с досъдебното производство. Смятам обаче, че към настоящия момент имаме достатъчно доказателства”, каза още тя.  

В Галиче пък се стигна до размяна на обиди, викове и дори до заплаха за живота на Ценко Чоков. Част от жителите на селото дори написаха декларация до институциите. "Вчера в село Галиче се положиха основите на сигурното бъдеще на хората, живеещи тук. Никой от крепостните селяни не мислеше, че това ще има край, краят на един робски и мизерен живот”, пише в декларацията. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари