Членове на Задруга на майсторите - Русе участват в национална изложба в Орешак

1
Изложбата е подредена в галерия „Портата"
Изложбата е подредена в галерия „Портата" Снимка: БТА

Изложбата е подредена в галерия „Портата"

Национална изложба на народните художествени занаяти е подредена в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак (НИХЗИ). Изложбата беше открита от управителя на изложението Иванка Джабраилова, съобщи БТА.

Със свои творби участват майстори от Дунавска задруга, Задруга на майсторите – София, Задруга на майсторите - Горна Оряховица, Задруга на майсторите - Русе, Пловдивската и Троянската задруги. Изложбата е подредена в галерия „Портата" в изложението.

Представени са тъкани, бродерия, бижута, ръчно плетена дантела, калоферска дантела, тъкана със совалкова техника, резби, ръчно изработени кукли и писани яйца.

"Преди изложбата майсторите занаятчии са участвали в дискусия, посветена на занаятите и начините за приобщаването им към съвременното общество", каза за БТА Джабраилова. Всяка една национална изложба през годините е съпровождана от научна конференция, посветена на занаятите, добави тя.

Беше изключително полезна среща, която премина в диалог, поставяне на проблемите и усещане за принадлежност към организациите, които защитават интересите на занаятчиите", каза тя.

В НИХЗИ в момента могат да бъдат разгледани и керамични, текстилни, резбарски и метало-керамични произведения от изложбата „Троянски майстор".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари