Членове на комисии в Бурса не знаят български

2
А по закон в изборните помещения се говори само на български, работи се с официални български институции и с документи – също на български
А по закон в изборните помещения се говори само на български, работи се с официални български институции и с документи – също на български Видео: Нова Телевизия

Отново напрежение около секциите в Турция.

Екип на Нова Телевизия е проследил подготовката за изборния ден в Бурса

Причината за напрежението е, че голяма част от председателите, зам.-председателите и секретарите на секционните избирателни комисии закъсняха. Повечето от членовете им и представители на държавата пристигнаха още четвъртък. Забавянето изнерви хората, които трябваше да подготвят изборния процес.

Два часа и половина след обявения час за раздаване на документите започнаха да пристигат длъжностните лица на една от политическите формации.

Според източници на Нова Телевизия ключовите длъжности в секционните избирателни комисии в Турция са разпределени с неофициално споразумение между две политически сили, които демонстрират принципно неодобрение една към друга.

По закон в изборните помещения се говори само на български, работи се с официални български институции и с документи – също на български.

С изрично указание на ЦИК заявленията за гласуване в чужбина трябва да се попълват в изборното помещение.

Очаква се попълването на заявления в изборното помещение да забави процеса на гласуване.

Заради провокациите по границата от Дружеството на тракийските изселници са предупредили за масирани протести пред консулството в Одрин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Страдам по теб...
- Ама, аз още никъде не съм тръгнал!
- Ами хайде тръгвай, де! Пречиш ми да страдам!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари