Чия е вината дете да се държи провокативно, докато родителите пляскат?

0

Казусът „Сузанита“ е доказателството, че лоша реклама няма.

Дъщерята на фолкидола Орхан Мурад успя светкавично да натрупа популярност още с първата си песен, но причината не е, че върви по стъпките на звездния си татко, а че направо гази през доброто му име, предава Монитор.

Сузанита е израснала с музика в сърцето и на 5-годишна възраст се присъединила към танцьорките на участие на баща си, за да припечели хонорар и да си купи колело. Миналата година пък прекарала лятната си ваканция в поддръжка на коли. Момичето се нагърбило с тежкия труд, за да успее да покрие сама всички разходи по видеото към песента „Луцифер и Буда“, с която стана известна. Тя разказа, че цяло лято миела коли и помпала гуми. Вдъхновяващо е наследничка на богата фамилия да иска да изкара парите си сама, но хвалбите спират до тук.

Сузанита се превърна в едно най-споменаваното име у нас за прекалено дълъг период от време, а скандалното й видео държа продължително челната позиция по гледаемост в YouTube. Палците надолу бяха почти колкото харесванията на клипа, а позитивните коментари за тийнейджърката бяха в  съотношение 1:10 спрямо негативните. Гледанията обаче се трупат и тя продължава да се радва на славата си, макар с лоша репутация.

Новият й клип към песента с попфолк певеца Ангел „К`во става, брат“ също достигна над 1 милион гледания за седмица. Българинът обича сеира и гледката на неприличното за едно дете поведение отново стана сензация. Причината – Сузанита, която скоро навърши 15 години, продължава да прекрачва моралните граници. На кадрите облеклото на певицата по традиция е оскъдно, отново са налице туърк изпълнения и размахване на среден пръст, като при „Луцифер и Буда“. Навеждането към колегата й за орална любов, пушенето на трева и плюенето по полицаи обаче надмина провокацията от дуета и с Каската.

Възмутен гражданин вече е подал сигнал в ДАЗД за клипа, като експертите обещаха да сигнализират и СЕМ. „Самосезирали сме се. Ще проверим дали родителите на Сузанита са дали разрешение тя да участва в подобни сцени“, обясниха от агенцията. Феновете също скочиха срещу клипа на „К`во става, брат“ и призовават за докладване на неприличното съдържание в YouTube, където видеото вече е на второ място по набиране на популярност.

Преди да запее с Ангел, Сузанита направи подобен проект в изрязани гащета и с колегата им Крум. Дуетното им парче „Барабана“ не събра армия от привърженици заради текста, част от който гласи: „Барай барабана. Вдигаме ти градуса нагоре. Вкарай, в рая ме закарай. От малка ме накарай да искам да бъда в ръцете ти“. „Сузи, няма ли да ходиш на училище“, „Крумчо, ако бараш нейния барабан, ще бараш веригите в затвора, мойто момче“ и „Нямам думи колко ме е срам от днешното поколение“, са само част от коментарите към клипа.

Родителите обаче не намират нищо нередно в изявите на дъщеря си. Орхан Мурад и съпругата му Шенай демонстрират пълно съгласие с поведението на наследницата си, която пуши цигари, има татуировки и води полов живот. Изпълнителят на „Хиляди слънца“ неведнъж е заявявал, че тийнейджърката не е по-скандална от другите имена в бранша и по друг начин не може да се пробие в България. „Ще съдя всеки, който си послужи с обидни думи, измислици и тиражиране на неверни неща по отношение на Сузанита и моето семейство“, закани се преди време в отворено писмо във Фейсбук той.

Поп старлетката Гери-Никол, която изпита на гърба си подобни обвинения още докато беше протеже на Криско, също защити момичето. „Това е изкуство, смятам, че не сме открили топлата вода да показваме среден пръст по видеата, световни изпълнители го правят, а ние - защо не? Не е лошо да ни подражават“, изказа се пред bTV тогава тя.

Казусът тук е чия е вината дете да се държи меко казано провокативно, докато зрителите вдигат самочувствието й до тавана с повишено внимание и осъдителни коментари, докато родителите й ръкопляскат? Отговора оставаме на вас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари