Има ли разминаване на версиите за простреляното дете във Враца?

1
Все още няма задържани по случая
Все още няма задържани по случая

Все още няма задържани по случая

Версиите на родителите и тези на прокуратурата се оказват различни.

Какво се знае до момента?

Двегодишното дете е единствено дете на семейството. Те живеят в село Галатин, но в този ден са дошли на гости на родителите на бащата на момченцето. По думите на бабата, която не пожела да застане пред камерата, майката на двегодишното момченце е седяла в двора заедно с детето, а 11-годишното момче, което се оказва вуйчо на пострадалото двегодишното дете, е взело тази въздушна пушка, която е стояла свободна на маса в двора и така в играта е произлязъл този изстрел, който е уцелил в главата двегодишното детенце, предава БНТ.

Прокуратурата от своя страна определи случилото се като "нелеп инцидент".

Дядото в следобедните часове е извадил тази въздушна пушка. Тя е законно притежавана от него. Няколко пъти е зареждал и изпразвал пушката и в някакъв момент той я е изпразнил и изпратил 11-годишния си син да купи сладолед. В отсъствието на сина си, мъжът зарежда отново пушката. След като детето се е върнало, то не е знаело, че е била заредена. Вниманието на възрастните се отклонява от хора, които дошли да си купят агне.

В този момент двегодишното дете успява да хване пушката от масата за цевта, а 11-годишният му вуйчо, за да предпази детето, хваща пушката в приклада и така натиска спусъка, и се произвежда този изстрел, съобщават от Прокуратурата.

От прокуратурата посочиха още, че 11-годишното момче няма как да носи наказателна отговорност, а по отношение на дядото не са събрани никакви доказателства. Разследването към този момент продължава в очакване на резултатите от съдебната и балистична експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    ...
    „... той я е изпразнил и изпратил 11-годишния си син да купи сладолед. В отсъствието на сина си, мъжът зарежда отново пушката. След като детето се е върнало, то не е знаело, че е била заредена.“ Що за глупости са това? Някой очаква от дете да следи състоянието на заряд на пушката ли? На този дядка изобщо не му е било работа да оставя оръжие да има контакт с дете. Ама както са казали от прокуратурата - няма данни за умисъл. Свраките, по които дядото бил имал намерение да стреля с пушката, вероятно са били най-интелигентните екземпляри там.
  • 5
    1
    Истината?
    Има нещо гнило в цялата история! Как може да си оставиш оръжието безпризорно, то да гръмне, да улучи малкото детенце и органите да не те арестуват? Нещо като нищо като бившия гл.с-р.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари