Числата за бебето ви

1
Подходящи имената за родените днес са Надежда, Николай, Невена, Найден, Ния
Подходящи имената за родените днес са Надежда, Николай, Невена, Найден, Ния

Честито! Мили майки, изключително важно за здравето на любимите ви създания, родени през периода 14 – 20 януари, е захранването им с вашата кърма, осигуряваща необходимото за костната система.

Кърмите ли бебетата си, избягвайте прекомерната употреба на мляко, шоколад или ядки. За да предпазите любимците си от по-късните проблеми с отделителната система, научете ги да поемат течности (вода и пресни сокове).

14 януари

“След години добрите приятели на любимеца ви с право ще го наричат чаровна стихия. Великолепен актьор, удивителен учен изследовател, блестящ търговец и предприемач, дързък новатор и омайващ разказвач, той/тя никога няма да бъде един от тълпата.”

Това е прогнозата на числата 14+1+1=7 (16) за бъдещето на обаятелното ви създание. Ще я приемете ли сериозно, или ще захвърлите вестника, защото имате вече изградена представа за възпитанието му?

Чудесно би било, ако рано се разделите със стандартните препоръки на вещи педагози и се подготвите за срещата си с малкия странник – любопитен, неспокоен, изобретателен и непредсказуем, той няма да знае как да ви каже, че е различен от другите. И дали пък рожденото петно на рамото му не ви подготвя тъкмо за това?

Шегата настрана – чаровното ви дете ще бъде пълно с енергия (с израстването си ще я насочва към всякакви предизвикателства), ловко ще се съпротивлява на властта ви, трудно ще прави компромиси и още по-трудно ще споделя изживяванията си, ще бъде ту озарено и активно, ту мрачно и затворено в себе си. Е, не е ли стихия? Ще ви боготвори любимецът ви, ако го покорите с въображението, изненадите и инициативността си, затова изхвърлете от главата си готовите модели и превърнете изграждането му в забележително явление.

ИМЕНА: Надежда, Николай, Невена, Найден, Ния

15 януари

“Силен, пробивен и целенасочен, този човек ще посвети живота си на мечтата да промени света! Блестящ ръководител, държавник, политик и идеолог, той/тя ще остави името си като борец за правда и закрилник на беззащитните” – твърдят числата 15+1+1=8 (17), а вие психически се подгответе за особената си роля на водачи на бъдещия водач.

Усмихнахте ли се? Все така с усмивка посрещайте нежното, грижовното и много трудолюбивото си дете, което силно ще се различава от връстниците си. Участвайте в игрите му и никога не казвайте, че нямате време: “Много съм ангажиран/а. Хайде, утре ще ти обърна внимание”, защото ще го нараните. Още по-лошо би било, ако всъщност не му обръщате внимание, защото е толкова сериозно и отговорно, че просто е излишно да се намесвате.

Изострете наблюдателността си – само така ще откриете, че любимецът ви не откъсва очи от вас и сякаш тайно очаква и похвалите, и критиката ви. Ще ви се възхищава детето, ако расте сред сговора ви и се радва на справедливостта, широките възгледи и доверието ви. Любовта, насърченията и възхитата ви ще предизвикат стремежа му за самоусъвършенстване, а благодатната ви среда ще извика на бял свят доброто му самочувствие и умението да се контролира и владее.

ИМЕНА: Огнян, Олга, Орлин, Евелина, Емил, Елеонора

16 януари

“Всестранно надарен, силен, сложен, но понякога и безцветен, той/тя ще изпъква ту с ярките си дарби и драматичната си изразителност, ту някак неусетно ще се слива с тълпата. И все пак трайно ще блесне с изпреварващото си мислене, със самоиронията, с необичайния си подход и с умението да покорява и владее хората.” Това казват числата 16+1+1=9 (18) за бъдещата реализация на любимеца ви, а вие се подгответе за среща с едно очарователно и необикновено създание.

Въоръжете се с търпение и изострете сетивата си, за да откриете необикновените дарби на детето – сред вас ще расте човек загадка: слушайте внимателно фантастичните му разкази, вглеждайте се в рисунките му с необикновени сюжети и изслушвайте логичните му обяснения на странни явления.

Не се учудвайте, че умният особняк се оплаква от стандартното училищно обучение (няма да сгрешите, ако рано му подарите енциклопедия или му осигурите учител математик). Радва ли се на вниманието и участието ви във всекидневието си, чувства ли се обичан и ценен, младият човек ще добие добро самочувствие и ще насочи цялата си енергия към мечтаната реализация. А след време от сърце ще ви благодари най-вече за духовната подкрепа.

ИМЕНА: Павел, Преслава, Петър, Полина, Пламен, Петя

17 януари

“Този човек ще бъде като стрела, която винаги попада в десетката. Роден лидер, държавник, политик, реформатор, главнокомандващ или спортист със световна слава, той/тя ще се радва с право на всеобщото признание.” Така са видели бъдещето на обаятелното дете числата 17+1+1=1(19), а вие обърнете специално внимание на подредбата им.

Скоро ще се убедите, че сборът от мощното число 8 (редукция на датата 17-и) и двете единици се превръща всъщност в строгото и особено взискателно число 19, настояващо всеки да жъне това, което е посял.

И сигурно се досещате, че без вашата умела намеса при изграждането на характера и ценностната система на любимеца ви той/тя няма да може да понесе енергийния товар на властните числа. Е, готови ли сте за този изпит?

Оригинално, целеустремено и надарено със здрав разум, детето ще ви радва с гъвкавото си мислене, с координацията между разум и сърце и с недетската си готовност да използва подходящия момент.

Усеща ли подкрепата ви, радва ли се на близостта и насърченията ви, младият човек не само ще добие добро самочувствие, а и ще бъде като вас – тактичен, добре владеещ се и съобразяващ се с другите. Така променен (омекотен), този властен човек елегантно ще превзема света. Това е!

ИМЕНА: Райна, Радослав, Ралица, Румен, Радина, Райчо

18 януари

“Нежен, артистичен, свръхчувствителен и романтично настроен, любимецът ви (момче или момиче) сякаш е дошъл сред вас, за да доставя удоволствие на хората. Вътрешно убеден в мисията си, този роден художник, актьор, музикант или композитор ще бъде готов да кръстосва света надлъж и нашир, за да разкрива на хората красотата, мъдростта и радостта си от живота.”

Така представят бъдещето на даровитото ви дете числата 18+1+1=2 (20), за да предизвикат у вас готовността да бъдете различните родители – забравете строгостта и традиционното размахване на пръста заканително, защото изящното ви създание няма да се вписва в никакви възпитателни схеми. Разностранно надарено и стряскащо любознателно, нежното ви човече често ще предизвиква противоречивите ви заключения (например, че е необикновено развито и незряло едновременно), но и усмивките ви, защото заради възхитата си от вас то ще ви имитира във всичко.

Духовната близост и неприкритата ви любов ще изградят стабилния характер на този изключителен човек. А после... после до сълзи ще се вълнувате от всеотдайната му мисия.

ИМЕНА: Симеон, Слава, Стоян, Соня, Стефан, Светла

19 януари

“Амбициозен, ярък и безстрашен, любимецът ви (той/тя) ще бъде обичан лидер, общественик, държавник или творец с главна буква, способен да предизвиква промени, да стимулира градивни процеси или да привлича и насърчава способните с примера и високите си постижения.” Толкова категорично звучи прогнозата на числата 19+1+1=3 (21) за бъдещето на очарователното ви дете, а вие навярно отгатнахте очакванията им да се превърнете във “ваятели” на характера и високите морални критерии на бъдещия водач.

Е, готови ли сте за “изпитанието”, наречено овладяване на енергията на малкия “генератор”? Буен и трудно подчиняващ се, чаровният палавник ще се бунтува срещу ограниченията, ще се стреми към недостигнатото, ще пада, ще става и няма да се отказва от трудното и неопитаното, но и ще ви боготвори, ако вместо да му забранявате, участвате в сложните му състезания.

И тъкмо така в тази сериозна игра по съучастие ще успеете да увлечете малкия умник в състезанието по дисциплина, отговорности и вземане на решения, по признаване и поправяне на грешките, по търпение и постоянство. Детство - репетиция на бъдещия водач победител. Красиво, трудно, но и толкова благодатно дело, нали?

ИМЕНА: Тихомир, Тамара, Трайчо, Теодора, Трифон

20 януари

“Талантлив, романтично настроен, изящен, тактичен и одухотворен, любимецът ви ще превърне таланта си да убеждава в изкуство. Изключителен творец, духовник, дипломат или идеолог, той/тя ще раздава на другите идеите си за един по-добър свят. А те просто ще го следват.” Така са видели бъдещето на красивото ви създание числата 20+1+1=22, а вие сигурно ще приемете със смесени чувства прогнозата им: “Хубаво звучи, но те ни описват един глупав благодетел и наивник.” Не протестирайте!

Скоро ще се убедите, че числата не грешат – та изящното ви човече силно се различава от връстниците си: предпочита да е незабележимо, страхува се от прекомерно внимание (още повече от всякакви адмирации) или плаче, когато някой го хвали. Ето я вашата задача! Да подчините любовта си на фината игра по добро самочувствие означава самите вие да се превърнете в пример за търпение, тактичност, тихо говорене, насърчение, постоянство и вяра в собствените сили.

Лесно се казва, но трудно се постига. Изкуство е да увлечете мрачно вгледалото се в себе си дете във вълшебството по сдобряване със себе си. Успеете ли, одухотвореният ви любимец ще првземе света, а вас ще награди с вечната си признателност. Какво повече!

ИМЕНА: Борис, Боряна, Боян, Божидара, Борислав

 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари