Чиновник от Русе осъди прокуратурата за 10 000 лв. обезщетение

0
Чиновник от Русе осъди прокуратурата за 10 000 лв. обезщетение
Снимка: Shutterstock

Амнистиран, осъден и оправдан чиновник от Русе осъди прокуратурата да му плати 10 000 лв. обезщетение за уронен престиж и влошено здраве, пише "труд". Бившият началник на областната дирекция “Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” Димитър Маринов е оневинен от всички съдебни инстанции за престъпление по служба.

Той твърди, че стресът от 4-годишната сага в съда е усложнил хипертонията и исхемичната му болест. И обвинява държавното обвинение за разбитото си здраве.

Като ръководител на проекта “Чудният свят на пещерата Орлова чука” по програма ФАР за 20 103 евро Димитър Маринов е осъден от окръжния съд на 8 месеца затвор условно с 3 г. изпитателен срок. Великотърновският апелативен съд отменя присъдата му, връща делото за ново разглеждане и окръжните магистрати го оправдават. Димитър Маринов е помилван и по Закона за амнистията за проявена безстопанственост.

По друго дело - за безстопанственост на дадената под наем бивша резиденция “Липник” на клуб “Олимпиец” край Русе Маринов вече осъди прокуратурата за 8000 лв. обезщетение. За нанесени нематериални щети съпроцесникът му и бивш областен управител Румен Януаров осъди прокуратурата на 10 хил. лв. обезщетение.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари