Четвъртокласници се натровиха с вкиснато мляко

0
Дажбите са по програмата на земеделското министерство за безплатни здравословни храни за начален курс
Дажбите са по програмата на земеделското министерство за безплатни здравословни храни за начален курс

Четвъртокласници от Асеновград се хванаха за коремчетата, след като изяли кофички кисело мляко, раздадено им безплатно в училище.

Дажбите са по програмата на земеделското министерство за безплатни здравословни храни за начален курс и предучилищните групи, пише Марица

Случката се разиграла предния ден в СОУ"Св. Княз Борис Първи", когато след като опразнили кофичките с млякото, шест от дечицата се присвили от стомашни болки. Дори за две от тях училищната управа е решила да извика лекарска помощ.

Междувременно се разбрало, че киселото мляко е с изтекъл срок на годност от преди пет дни. Това излизало от засечката по етикета. Кофичките с кисело мляко се раздавало на 18-и, а срокът на годност било до 13 февруари.

Веднага е иззето цялото налично количество от изтеклата годност, а проверка е установила, че всички други наличности са със срок до 23 февруари.

Директорът Петър Шиков светкавично е сезирал фирмата- доставчик, а оттам донесли и сертификат за производствен стандарт. Това потвърди ресорният вицекмет инж. Мария Вълканова. Нищо страшно не е могло да стане, но бдителността винаги е добър асистент, когато става дума за детско хранене, категорични са и родителите.

Случаят хвърли асеновградчани в ненужно сравнение с инцидента с т.нар. синьо мляко, когато в детска градина в града преди време бе разсипано на дечицата прясно мляко, в което е било изпуснато блокче отрова за мишки.

По случая така и нямаше наказани, след като директорката напусна сама, а детската градина бе закрита и реструктурирана като филиал на друга

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари