Четвъртокласник премина и двете матури без нито една грешка

2
Как се постигат 100 от 100 възможни точки на изпитите по български език и математика?
Как се постигат 100 от 100 възможни точки на изпитите по български език и математика? Видео: NOVA

Той е сред само тримата четвъртокласници у нас, преминали малките матури без нито една грешка.

Как се постигат 100 от 100 възможни точки на изпитите по български език и математика във време, в което резултатите масово показват спад в нивото на знания на учениците разказва Ивомира Пехливанова по NOVA.

Виктор Добриков е от София, а това, че някога ще бъде отличник родителите му разбират след една детска пакост вкъщи.

Като бях на 4 или 5 години и правехме ремонт. Стената беше бяла и на мен ми изглеждаше много празна. Един ден понеже ми беше скучно, реших да се упражня и си написах домашното на нея. Когато нашите се прибраха, не бяха много доволни”, разказа детето.

Така, още в предучилищната Виктор открива, че задачите са интересни дори от стената - стига сметките накрая да излизат верни.

При математиката ми харесва, че мислиш, за да разрешиш проблем и накрая си удовлетворен от себе си”, каза още момчето.

На 5 Виктор вече решава задачи за първокласници. Затова изпитът по математика след 4 клас му се сторил лесен.

По-труден се оказва този по български език и литература, но и на него Виктор има максималните 100 точки. Той успява да отговори и на въпроса, който за неговите връстници се оказва препъникамък, а именно: да се обясни значението на думата „пожарникар"

Написах, че това е професия и той спасява хората от пожар, като го гаси с маркуч, пълен с вода”, обясни момчето.

Ключовата дума била „професия". Голяма част от другите деца не са сетили да напишат това, а само са обяснили какво прави пожарникарят.

Извън училище и успехите там Виктор казва, че е едно нормално 10-годишно момче.

Играя много компютърни игри, но не прекалявам. Моето хоби е легото и през свободното си време се занимавам с това”, разказва Виктор.

Освен това, Виктор редовно следи новините и вече има своя гражданска позиция.

„България я виждам като една доста хубава държава с много хубава природа, но не всички граждани в нея се държат по много родолюбив начин”, казва детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 2
    Говорим за обучение, не за контролиране. Обвинявам ги, че създават все по-тъпи поколения и това не го казвам аз, а ЕК. ЕК каза, че 50% от завършващите средно са функционални идиоти, те не визират дисциплината, а знанията и елементарното можене, примерно да разбират смисъла на кратък текст . Май нямаш представа за какво говоря, а? Скоро си завършил очевидно.:)
  • -1
    2
    Ало русеница
    Ти собственото си дете не можеш да контролираш,а обвиняваш учителите.
  • 5
    1
    русенец
    "....изпитите по български език и математика във време, в което резултатите масово показват спад в нивото на знания на учениците ..." Защо? Нали учителските заплати постоянно растат?! Тогава да се намалят след като качеството на труда им спада.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари