Четвърти ден от протеста на Слави, стотици бяха до него

0
„Има ли българин, който да вярва на съдебната система?“, попита Трифонов
„Има ли българин, който да вярва на съдебната система?“, попита Трифонов

Четвърти ден заедно с десетки граждани Слави Трифонов протестира пред парламента в подкрепа на референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Слави Трифонов коментира пред журналисти, че след демократичните промени в България никой не е питал българите дали страната ни трябва да стане парламентарна република.

„Имаше ли такъв национален референдум, който беше според мен задължителен? Кой реши България да е парламентарна република? БСП са решили България да е парламентарна република. Аз отказвам непрекъснато да решават някакви други хора вместо мен. Ние зададохме едни въпроси. Аз съм един гражданин като вас, и се опитах да задам прости въпроси“, каза Слави Трифонов пред журналисти.

Във връзка с въпроса за електронното гласуване, Трифонов посочи, че нашите сънародници в чужбина трябва да могат да гласуват. Той обърна внимание, че 3 млн. души са се преброили по електронен път и вече всичко можеш да си купиш електронно, защото светът е друг, но трябва да гласуваме с хартиени бюлетини.

По втория въпрос за избирането на полицейските началници, Трифонов изтъкна, че в Америка това се практикува. Според него няма пречка да се избира и прокурора и съдията по този начин. „Има ли българин, който да вярва на съдебната система?“, попита Трифонов.

По отношение на мажоритарните избори и броя на депутатите, както и за субсидията Трифонов заяви, че никой не е питал българите за това. Според него това, че никой не иска да пита хората, е срамно и обидно.

Интересно бе, че мъж от екипа му днес се бе облякъл в затворнически дрехи, пише Novini.bg. "Ако партиите издигат мажоритарни кандидати, ще издигат свестни хора. Сега се слагат 15 кандидата негодници и те са вътре, а ако кандидатите са мажоритарни, те ще трябва да се борят помежду си са гласа на хората".

Това каза сценаристът на Слави Иво Сиромахов. Той даде за пример избора на кметовете. По думите му, кметовете са на 90% по-работливи от депутатите, защото са били избирани пряко.

Малкият помощник на Трифонов г-н Андреев също го подкрепи днес. Шоуменът му благодари и го посъветват да се прибира, за да не настине в това лошо време.

Трифонов днес не пожали политическите партии. Той се зачуди какво означава името на партия ВОЛЯ на Веселин Марешки. "Воля за власт ли е? Това е защото е видял, че другите правят абревиатура от 4 букви и затова го е измислил така".

Той захапа и представителите на патриотите. "Че мен кво ме интересува какво харесва Валери Симеонов, че него го харесват много по-малко хора, отколкото референдума. Валери Симеонов не е причина за тези разговори, той е повод, защото е част от коалицията, която управлява България", каза Слави. Той допълни, че умишлено не го нарича патриот.

"Вижте, че не използвам думата патриот, защото това е една прекрасна българска дума. Ние ги наричаме т.нар. патриоти. Това е присвояване на една дума, което е много опасно. Да не би хората, които не са гласували за "Атака", да не са по-малко патриоти от другите.

Той не пожали и Реформаторския блок. "Той се оказа един плакат, едно название, което се оказа показателно", посочи шоуменът.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари