Четирицифрени парични глоби за русенци заради псувни по телефона и обиди във фейсбук

1
Присъдите, определени от Русенския районен съд, се обжалват на втора инстанция пред окръжните съдии
Присъдите, определени от Русенския районен съд, се обжалват на втора инстанция пред окръжните съдии Снимка: Dunavmost, архив

Псувни по телефона и обиди във фейсбук донесоха четирицифрени парични глоби на русенци по различни дела

 Присъдите, определени от Русенския районен съд, се обжалват на втора инстанция пред окръжните съдии, уточнява Русе Медиа. 

В единия от случаите става въпрос за бизнесмен, който се е опитал да съдейства на двама строителни работници да си получат надниците от работодателя. В присъствието на двамата мъже потърпевшият звъннал по телефона, като го сложил на високоговорител. Въпросният работодател обаче го напсувал вулгарно „Да ти е….майката, педер…ст“ и разговорът приключил. Съдът призна, че това деяние е унизително за честта и достойнството на потърпевшия и постанови глоба в размер на 1000 лева, която сега се обжалва от осъдения.

Другият случай е свързан с обиди във фейсбук, които са били произнесени първо в присъствието на потърпевшата и после разпространени в социалната мрежа. Става дума за квалификации като “цербер“, „животно“, „пачавра“ и „боклук“, отправени към медицинско лице. Според съда искът на потърпевшата е основателен и е наложена глоба от 3000 лв. заедно с наказание „обществено порицание“. Тази присъда също се обжалва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари